Du kan lägga till nya och inaktivera befintliga användare samt kontrollera antalet användarlicenser företaget har i Användarhantering. Börja med att navigera till Inställningar > Användarhantering.

Ändringar som du gör för Kolumner sparas automatiskt, så när du återkommer till Användarhantering kommer vyn se likadan ut som när du lämnade den. Filter återställs alltid till standard.

Massuppdatera

Du har möjlighet att uppdatera arbetsledare, avdelning och standardarbetstyp på fler användare samtidigt. Markera alla användare vars detaljer du vill uppdatera och en flik med åtgärder öppnas högst upp.

Användarlicenser och prenumeration

Uppe till höger i Användarhantering ser du antalet tillgängliga användarlicenser företaget har.

Om du är inloggad som en administratör med inköpsbehörighet (Inställningar & tjänster > Redigera inställningar och hantera licensprenumerationer och tjänster) kan du lägga till användare i även om det för tillfället inte finns några tillgängliga licenser.

När du klickar på Lägg till användare har du möjligheten att lägga till användaren som inaktiv eller en aktiv användare och då köpa en licens för den. Du kan se månadskostnaden och den totala kostnaden för pågående prenumeration innan du fortsätter.

Möjligtvis har du betalda licenser som inte visas som tillgängliga. Detta sker när du inaktiverar en användare och samtidigt tar bort den användarlicensen från er prenumeration. I dessa fall när du lägger till en ny användare får du ett meddelande om att du redan har en tillgänglig betald licens du kan använda.

När du inaktiverar användare får du välja om du vill behålla licensen eller radera den från er prenumeration. Om du planerar att lägga till nya användare direkt eller inom en snar framtid kan du behålla licensen men om du är osäker raderar du licensen så betalar du inte extra för den i nästkommande debiteringsperiod.

Om du är inloggad med begränsade behörigheter:

• Du kan lägga till aktiva användare när det finns tillgängliga licenser
  • Du kan lägga till inaktiva licenser när det inte finns tillgängliga licenser
  • Du kan inte aktivera användare om det inte finns tillgängliga användare.