In Gebruikersbeheer kunt u nieuwe gebruikers toevoegen, bestaande gebruikers deactiveren en het aantal gebruikerslicenties controleren. Ga eerst naar Instellingen > Gebruikersbeheer.

Uw wijzigingen aan de kolommen worden opgeslagen. Dus wanneer u het gebruikersbeheer een volgende keer opent, is de weergave hetzelfde. De filters worden echter altijd weer ingesteld op de standaardinstelling.

Groepsgewijs bijwerken

Het is mogelijk om de supervisor, de afdeling, de rol en het standaardwerktype van verschillende gebruikers in een keer bij te werken. Selecteer gewoon de gebruikers waarvan u de gegevens wilt bijwerken, waarna er bovenaan een actiebalk wordt weergegeven.

Gebruikerslicenties en abonnementen

In de rechterbovenhoek staat het aantal beschikbare licenties voor uw bedrijf.

Wanneer u als beheerder met aanschaftoestemming bent ingelogd (Instellingen en functies > Instellingen bewerken, en abonnementen en functies beheren), kunt u een nieuwe gebruiker aan Severa toevoegen, ook als er op dat moment geen beschikbare licenties zijn.

Als u op de knop Gebruiker toevoegen klikt, dan kunt u de gebruiker als gedeactiveerde gebruiker toevoegen. Voordat u verdergaat, kunt u de maandelijkse kosten en de totale kosten weergeven.

Er kunnen ook betaalde gebruikerslicenties aanwezig zijn die niet als beschikbare licenties worden getoond. Dit gebeurt wanneer u een gebruiker deactiveert en tegelijkertijd zijn of haar gebruikerslicentie uit uw abonnement verwijdert. In dergelijke gevallen verschijnt er, zodra u een gebruiker toevoegt, een melding dat u al een betaalde licentie hebt die u kunt gebruiken.

Bij het deactiveren van gebruikers krijgt u de keus om de licentie te houden of deze uit uw abonnement te verwijderen. Als u van plan bent om meteen of in de nabije toekomst nieuwe gebruikers toe te voegen, dan kunt u de licenties houden. Maar als u dit niet zeker weet, dan kunt u de licenties verwijderen, zodat u bij de volgende betaalperiode niet extra hoeft te betalen voor ongebruikte licenties.

Als u met beperkte toestemmingen bent ingelogd, dan mag u:

• Actieve gebruikers toevoegen als er gebruikerslicenties beschikbaar zijn.
  • Gedeactiveerde gebruikers toevoegen als er geen gebruikerslicenties beschikbaar zijn.
  • Geen gebruikers activeren als er geen gebruikerslicenties beschikbaar zijn.