In de klantgegevens vindt u informatie en instellingen die betrekking hebben op uw klant. De kaart is onderverdeeld in vijf tabbladen met verschillende gegevens:

• Contactinformatie: De contactpersonen, adressen en activiteiten.
  • Verkoop en projecten: Alle verkoopprojecten en projecten die aan de klant zijn gerelateerd.
  • Samenwerking: Alle projecttaken en samenwerkingsnotities van de verschillende projecten die aan de klant zijn gerelateerd.
  • Financieel: Samengevoegde financiële prognoses van de verschillende projecten van de klant.
  • Klantinstellingen: Standaardfacturatie-instellingen en marktsegmentatie van de klant.

Mogelijk worden niet alle gegevens getoond. Dit hangt af van uw toestemmingsprofiel. Als u bijvoorbeeld geen toestemming hebt om financiële cijfers weer te geven, dan kunt u deze hier ook niet bekijken.

Contactinformatie

Hier vindt u alle adressen van klanten en contactpersonen.

Afhankelijk van uw toestemmingen kunt u hier gegevens over uw klant weergeven en bewerken, zoals:

• klantnaam en -nummer
  • relatiebeheerder
  • omschrijving
  • wanneer en door wie de klantgegevens zijn ingevoerd of bijgewerkt

Als u de klant wilt deactiveren of verwijderen, dan doet u dit met de knop Menu in de rechterbovenhoek (drie punten).

Bestaande klanten bijwerken

Functie is alleen beschikbaar in Finland en Noorwegen.

Als u een Btw-nummer in de Klantgegevens hebt ingevoerd, dan kunt u de volgende klantgegevens bijwerken:

• Klantnaam
  • Adresgegevens
  • E-mailadres
  • Website

Klantgegevens bijwerken

1. Open de gegevens van een klant.
  2. Controleer of het Btw-nummer is ingevoerd.
  3. Klik op de knop met de drie puntjes (rechts bovenaan).
  4. Selecteer Klantgegevens bijwerken.
  5. Kies welke gegevens u wilt bijwerken en bevestig dit met Bijwerken.

Contactpersonen en adressen

Wanneer u een nieuwe klant aanmaakt en er een adres aan toevoegt, wordt dat adres toegewezen als het hoofdkantoor van de klant. Voor sommige financiële integraties is het hoofdkantooradres verplicht, dus controleer altijd of dit adres juist is. Als u meer dan een adres aan een klant toevoegt, dan kunt u het adres van het hoofdkantoor wijzigen met de link Wijzigen naast het woord 'hoofdkantoor'. Als u wilt zien wanneer en door wie het adres is aangemaakt of bijgewerkt, dan klikt u erop om het adresvenster te openen.

Hier kunt u ook informatie over contactpersonen beheren en deze deactiveren of uit verwijderen. Het up-to-date houden van uw contacten is belangrijk, omdat uw dagelijkse activiteiten er meestal om draaien. Als u wilt zien wanneer en door wie de contactpersoon is aangemaakt of bijgewerkt, dan klikt u erop om het contactpersoonvenster te openen.

Met trefwoorden en rollen kunt u de contactpersonen voor alle klanten efficiënt groeperen voor verschillende rapportagedoeleinden, bijvoorbeeld het bijhouden van mailinglijsten.

Wanneer een contactpersoon is gedeactiveerd, wordt deze niet in de weergave getoond. Als u de persoon later opnieuw moet activeren, dan gebruikt u de schuifbalk Gedeactiveerde weergeven en bewerkt u de contactpersoon. Als u een contactpersoon moet verwijderen, dan moet u dat bevestigen, omdat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt. Nadat een contactpersoon is verwijderd, ziet u overal in de tekst Contactpersoon verwijderd in plaats van de naam van de persoon. Bestaande facturen worden hierdoor niet beïnvloed.

Activiteiten

In het gedeelte Activiteiten kunt u snel notities en taken met betrekking tot uw klant toevoegen. In de lijst met activiteiten staan alle activiteiten (taken, agenda-invoer en projecttaken) en notities die aan uw klant zijn gekoppeld, onderverdeeld in geplande (lopend) en afgeronde (gereed) activiteiten. Vanuit deze weergave hebt u eenvoudig toegang tot activiteiten en gekoppelde projecten.

Klantgegevens

Andere klantgerelateerde informatie beheren, zoals btw-nummer en branche. Als uw organisatie marktsegmentatie gebruikt, dan kunt u hier snel zien wat er voor deze klant is geselecteerd. Als u de segmentatie wilt bewerken, dan gaat u naar het tabblad Instellingen of gebruikt u de snelkoppeling.

Hier en op de tabbladen Samenwerking kunt u bestanden en links toevoegen. Als u hier een nieuw bestand toevoegt, dan kunt u dit aan een klant of aan een klantproject koppelen.

De mogelijkheden voor bestandsbeheer hangen af van de toestemming voor Klanten:

• Lezen: Mag bestanden weergeven
  • Bewerken: Mag nieuwe bestanden toevoegen