Tijdinvoer zijn uren die in Uren en declaraties worden ingevoerd, maar die geen werkuren zijn en geen flextijd accumuleren, bijvoorbeeld lunchpauzes of reistijd. Tijdinvoer wordt niet opgeteld bij het totaalaantal werkuren van een gebruiker en kan afzonderlijk worden gerapporteerd.

Tijdinvoer mag alleen voor interne projecten worden ingevoerd.

Tijdinvoertypen beheren

Om tijdinvoertypen te beheren gaat u naar Instellingen > Werktype-, reiskosten- en productregisters > Tijdinvoertypen. U kunt nieuwe toevoegen en de bestaande aan uw wensen aanpassen. Wanneer u een tijdinvoertype bewerkt, kunt u zien of dit aan tijdinvoer is gekoppeld.

Als u een werktype wilt uitschakelen of verwijderen, dan houdt u de muisaanwijzer boven de regel, zodat de beschikbare acties worden getoond.