Er zijn twee belangrijke navigatiemogelijkheden in Severa: de overzichtspagina's aan de linkerkant (de navigatiebalk aan de zijkant) en de actiebalk aan de bovenkant (de bovenste navigatiebalk). U kunt ook gebruikmaken van de zoekfunctie in de rechterbovenhoek. U kunt op verschillende zoektermen zoeken, zoals klantnamen en klantnummers, projectnamen en projectnummers, contactpersonen, telefoonnummers, btw-nummers, factuurnummers, enzovoort. Daarnaast heeft veel informatie, zoals projectnamen en klantnamen, vaak de vorm van een link om de navigatie makkelijker te maken.

Normaal gesproken worden met een zoekactie alleen actieve klanten en open verkoopprojecten en projecten gevonden, maar het is ook mogelijk om naar inactieve klanten en gesloten verkoopprojecten en projecten te zoeken. Beheerders kunnen de instelling hiervoor op bedrijfsniveau wijzigen in Instellingen > Bedrijfsgegevens > Snel zoeken. Als u deze instelling niet op bedrijfsniveau wilt wijzigen, dan kunt u ook altijd tijdens het invoeren van de zoekterm aangeven dat u in gesloten en inactieve projecten en klanten wilt zoeken. Zodra u minstens drie tekens in het zoekveld hebt getypt, verschijnt de knop waarmee u dit kunt aan- of uitzetten.

Gebruik de navigatiebalk aan de zijkant om toegang te krijgen tot de belangrijkste overzichten. Daar kunt u met filters het aantal gegevens beperken dat aan u wordt getoond. Wanneer u filters voor een weergave selecteert, worden deze onthouden. Hierop gelden de volgende uitzonderingen:

Filter Omschrijving
Facturatie Het datumfilter in de weergave Facturen aanmaken wordt altijd teruggezet naar de huidige dag wanneer u de pagina verlaat.
Uren en declaraties Het gebruikersfilter wordt altijd teruggezet naar Zelf wanneer u de pagina verlaat.
Planning Het gebruikersfilter wordt altijd teruggezet naar Zelf wanneer u de pagina verlaat.