De REST API-aanmeldgegevens van Severa worden gebruikt voor de authenticatie wanneer er gegevens tussen Severa en een applicatie van derden worden overgebracht.

De aanmeldgegevens worden in de instellingen van Severa aangemaakt. Het is raadzaam om uw eigen aanmeldgegevens voor elke integratie aan te maken. Als u bijvoorbeeld twee verschillende integraties hebt, dan moet u voor beide afzonderlijke aanmeldgegevens aanmaken.

REST API-aanmeldgegevens aanmaken

1. Open de Instellingen vanuit het menu bovenaan.
  2. Ga naar Integraties > REST API.
  3. Selecteer Aanmeldgegevens klant aanmaken.
  4. Leg de gegevens voor de integratie vast.
    1. Doelsysteem van integratie: Systeem van waaruit of waarnaar informatie wordt overgebracht.
    2. Omschrijving integratie: Omschrijving van de werking van de integratie en welke informatie wordt overgebracht.
    3. Contactpersoon: Contactpersoon van uw bedrijf.
    4. API-bereiken selecteren: Met API-bereiken legt u vast tot welke gegevens deze aanmeldgegevens toegang verlenen. Als de integratie door derden is geïmplementeerd, dan kunt u aan hen vragen welke API-bereiken nodig zijn.
    5. Ik heb een integratiepartner: Als de integratie door derden is geïmplementeerd, vul dan hier hun gegevens in.
    6. Klik op Opslaan om een Klant-ID en Klantgeheim aan te maken.