In deze weergave is het eenvoudig om verschillende soorten vermeldingen toe te voegen en gegevens te bekijken die al zijn ingevoerd in Severa. Afhankelijk van uw toestemmingsprofiel ziet u in de rechterbovenhoek ook het menu Gebruiker, waarmee u de gegevens van een andere persoon kunt bekijken. De KPI's in dit overzicht geven gebruikers inzicht in zaken als het verwachte aantal uren voor de maand en het aantal uren afwezigheid. In Instellingen > Werkurenoverzicht kunt u de hier weergegeven KPI's aanpassen.

Standaard worden de dagen van de huidige week weergegeven, maar u kunt makkelijk van de ene naar de andere week gaan. Met de dag/week-kiezer kunt u ook schakelen tussen de dag- en de weekweergave. Op de strook met de dagen van de week staat hoeveel uren voor elke dag zijn ingevoerd. Als u merkt dat er uren ontbreken, dan hoeft u alleen op de datum te klikken om naar die dag te gaan. Als de dag al voltooid is, dan moet u deze eerst heropenen.

De weekweergave is alleen zichtbaar wanneer u werkuren als aantallen invoert.

Een dag die u wilt bekijken, kunt u ook makkelijk selecteren door er in de minikalender op te klikken. Groene dagen zijn voltooid, oranje dagen geven afwezigheid weer en de geselecteerde datum is blauw.

De activiteiten voor de geselecteerde datum worden ook weergegeven en er kunnen ook uren voor worden ingevoerd. Als er bij een activiteit een project is geselecteerd, dan wordt dit standaard voor de werkuurinvoer gebruikt. U kunt dit natuurlijk wijzigen als u de ingevoerde uren aan een ander project wilt koppelen.

Als uw organisatie gebruik maakt van de add-on Reiskostenvergoeding, dan kunt u de te vergoeden reiskosten makkelijk op type en bestaande reiskostenvergoeding groeperen. In het gedeelte Te vergoeden reiskosten kunt u snel een nieuwe reiskostenvergoeding aanmaken.