Afwezigheid goedkeuren

Als uw medewerkers hun afwezigheid in Severa invoeren en er in uw bedrijf een goedkeuringsproces is ingesteld, dan kunt u de in Severa ingevoerde afwezigheid weergeven en goedkeuren.

Deze functie is beschikbaar in de Business, Platinum- en Enterprise-versies van Severa.

Om de functie in gebruik te nemen, gaat u naar Instellingen > Uren en declaraties > Afwezigheid en schakelt u het goedkeuren van afwezigheid in. Controleer, nadat u de functie hebt ingeschakeld, of de toestemmingen zijn vastgelegd.

Toestemmingen voor het goedkeuren van afwezigheid

Toestemmingen kunnen naar wens aan toestemmingsprofielen of aan individuele gebruikers worden gegeven. Ga eerst naar Instellingen > Gebruikers > Toestemmingsprofielen of naar Instellingen > Gebruikers > Gebruikersbeheer.

Voor het goedkeuren van werkuren en afwezigheid gelden dezelfde toestemmingen, maar houd er rekening mee dat u voor het weergeven van de gegevens van de afwezigheid (naam, afwezigheidstype en omschrijving), ook rechten voor Gebruikers nodig hebt.