De btw-tarieven (belasting toegevoegde waarde) zijn de percentages omzetbelasting die over verkochte goederen en diensten worden geheven.

Btw-tarieven worden per land bepaald. Buitenlandse verkopen kunnen btw-vrij worden gefactureerd met de optie Verleggingsregeling die u op de pagina Klantinstellingen (tabblad Facturatiegegevens) vindt.

Btw-tarieven beheren

Om btw-tarieven te beheren, gaat u naar Instellingen > Organisatie > Btw-tarieven. Hier voegt u alle btw-tarieven toe die op uw organisatie van toepassing zijn.

Het btw-tarief dat u als standaard instelt, wordt op alle nieuwe facturen gebruikt, tenzij u daar handmatig een ander btw-tarief selecteert.