Download onze gratis mobiele app voor Severa op uw iOS- of Android-apparaat. U hebt dan altijd en overal toegang tot uw Severa-omgeving.

U kunt inloggen met single sign-on (inlogmethode van Google en Microsoft) of met een gebruikersnaam en wachtwoord. Als u nog geen wachtwoord hebt, dan kunt u er een aanmaken met de optie Wachtwoord vergeten? op de inlogpagina.

Nadat u bent ingelogd, wordt er een dashboard weergegeven waarop u snel uren kunt invoeren of kunt controleren of er activiteiten zijn die uw aandacht nodig hebben. Bovenaan staat uw volgende activiteit voor vandaag. U kunt deze activiteit daar ook meteen openen. Als u al uw activiteiten hebt voltooid of als er geen activiteiten voor vandaag zijn, dan ziet u de tekst "Geen activiteiten meer voor vandaag".

Met de zoekfunctie vindt en opent u de gegevens van klanten, contactpersonen en (verkoop)projecten snel. Het dashboard of de onderste navigatiebalk gebruikt u voor het navigeren in de app. Onder de knop "Meer" vindt u ook uw profielinstellingen en de locaties waar u onlangs bent geweest. Als u dus van de ene naar de andere weergave wilt gaan, dan is het makkelijk om dat hier te doen.

Als u nieuwe klanten, verkoopprojecten, enzovoort wilt toevoegen, dan klikt u op het groene pictogram +. Er wordt dan een menu geopend van waaruit u verder kunt werken.

Werkuren

In de weergave Werkuren kunt u snel uren en afwezigheid weergeven, bewerken en invoeren. Op de strook met de dagen van de week gaat u snel van de ene naar de andere week. Boven aan de weekweergave ziet u hoeveel uur per dag u wordt geacht te werken en onder aan ziet u het totaal aantal uren dat u voor deze week hebt ingevoerd. Voor elke dag ziet u hoeveel uur u hebt ingevoerd, dus het is goed te zien of er voor een dag nog uren ontbreken.

Uren voegt u toe door op de knop + te klikken of door een dag te openen en werkuren en afwezigheid in te voeren. Als u alle uren hebt ingevoerd, dan voltooit u de dag door de dag op de strook in de weekweergave groen te markeren. U verwijdert uren of afwezigheid door de dag te openen en op de invoer naar links te vegen.

Stopwatch

Met de stopwatch kunt u makkelijk bijhouden hoeveel tijd u aan de verschillende taken hebt besteed en deze tijd als werkuren vastleggen. Start de tijdregistratie en pauzeer deze wanneer u klaar bent. Voer de uren in door het project en de fase voor de invoer te selecteren. Als u de meting wilt verwijderen, dan veegt u gewoon naar links op de meting. U kunt in de app bladeren of uw telefoon wegleggen, want de meting stopt pas totdat u deze pauzeert.

Activiteiten

In de activiteitenweergave staan alle lopende activiteiten. De meest recente activiteiten worden als eerste weergegeven, zodat u er makkelijker op kunt reageren. In deze weergave kunt u de activiteit eenvoudig markeren als voltooid door naar rechts te vegen.

Veeg naar links als u de activiteit wilt uitstellen of bewerken. Als de activiteit aan een klant is gekoppeld, dan kunt u de contactpersoon ook een e-mail of een sms sturen om bijvoorbeeld te zeggen dat u wel komt, maar dat uw vergadering een beetje uitloopt.

In de weergave Activiteiten kunt u verschillende activiteitstypen toevoegen (projecttaak, to-do, enzovoort), maar afwezigheid kunt u alleen toevoegen via de weergave Werkuren of via de knop Nieuw toevoegen (+) op het dashboard.

Verkoop

Voeg nieuwe verkoopprojecten toe of bekijk en beheer uw lopende verkoopprojecten door vanuit het dashboard of vanuit het menu onderaan naar Verkoop te gaan. Een specifiek verkoopproject vindt u met de zoekfunctie, maar u de verkoopprojecten ook weergeven op basis van de verwachte orderdatum of de verkoopstatus. Open het verkoopproject om meer gedetailleerde informatie weer te geven, bijvoorbeeld de geplande activiteiten.

Reiskosten

Voeg reiskosten toe of bekijk en bewerk reiskosten door vanuit het dashboard of vanuit het menu onderaan naar Reiskosten te gaan. U kunt hier ook uw kwitanties bijvoegen.

Project

Voeg nieuwe projecten toe of bekijk en beheer uw bestaande projecten door vanuit het dashboard of vanuit het menu onderaan naar Projecten te gaan. Een specifiek project vindt u met de zoekfunctie, maar u de projecten ook weergeven op basis van de deadline of de klant. Open een project om de KPI-cijfers en het projectplan daarvan te bekijken.

Klanten

Voeg nieuwe klanten toe of bekijk en beheer bestaande klanten en contactpersonen van klanten door vanuit het dashboard of vanuit het menu onderaan naar Klanten te gaan. Als u een overleg bij de klant hebt, dan klikt u op het adres. Er wordt dan een kaart weergegeven die u helpt met het bepalen van de route ernaar toe.

Vergoedingen

Voeg vergoedingen voor uw (verkoop)projecten toe of bekijk en bewerk deze. Als u een bestaande vergoeding wilt verwijderen, dan opent u de vergoeding om deze te bewerken. De optie voor verwijderen is dan ook beschikbaar.