Visma Movenium is in de bouw het populairste locatie- en urenregistratiesysteem als vervanging van papieren documenten en Excel-sheets.

Visma Movenium biedt tools die toegesneden zijn op de specifieke eisen die aan het beheer van bouwlocaties worden gesteld, zoals btw-rapportage, inspectierapportage en loonadministratie. Er zijn ook uitgebreide koppelingen met systemen voor financieel beheer beschikbaar.

De integratie tussen Severa en Visma Movenium zorgt ervoor dat u het project en de organisatie realtime in Severa beheert. Projectspecifieke gegevens worden in Visma Movenium vastgelegd, waarna deze na goedkeuring automatisch naar het projectbeheer van Severa worden overgebracht.

De gegevens worden automatisch bij de juiste projecten ondergebracht, waardoor projecten en kosten realtime worden bijgehouden, zodat u het hele bouwproject van verkoop tot facturering op basis van waarheidsgetrouwe informatie kunt beheren.

Movenium-integratie inschakelen

De beheerder van Severa kan de Visma Movenium-integratie inschakelen bij Upgrades (Upgrades > Pas de functies aan > Interfaces).

Door de integratie bij Upgrades in te schakelen wordt ook REST API ingeschakeld, zodat Movenium informatie ontvangt over het automatisch openen van de integratie.

Hierna moet u de inloggegevens voor REST API aanmaken (client-ID en clientsecret) en die doorgeven aan Movenium. Benodigde API-bereik voor deze integratie:

• Activiteiten: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Klanten: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Gebruikers: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Reizen: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Organisatie: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Projecten: Lezen, Schrijven, Verwijderen
  • Uren: Lezen, Schrijven, Verwijderen

Wanneer de integratie is ingeschakeld, moeten eerst onderstaande gegevens uit Severa in Movenium worden opgehaald. De daadwerkelijke overbrenging moet u handmatig doen in het gedeelte Integraties van Movenium.

1. Afdelingen uit Severa worden als groep (naam) in Movenium opgehaald.
  2. Projecten uit Severa worden als projecten in Movenium opgehaald.
  3. Fasen uit Severa worden in Movenium opgehaald en de fasen op het hoogste niveau van de hiërarchieboom worden als subprojecten aan Movenium toegevoegd.
  4. Medewerkers van afdelingen worden als leden van de projectfase toegevoegd, zodat urenregistratie mogelijk is.
  5. Werktypen van Severa worden als taken in Movenium opgehaald.
  6. Reiskosten/salaristypen legt u voor beide systemen handmatig vast.
  7. Overurentypen/salaristypen legt u voor beide systemen handmatig vast.