In sommige gevallen wilt u een gebruiker activeren die u eerder had gedeactiveerd. Wanneer u een gebruiker probeert toe te voegen die al bestaat, wordt er een waarschuwing weergegeven dat het e-mailadres dat u hebt ingevoerd al bestaat. Om deze gebruiker opnieuw te activeren opent u Filters en wijzigt u het filter Actief/inactief in Niet actief of verwijdert u dat filter. Nadat de lijst is ververst, opent u het profiel van de gebruiker en klikt u op Gebruiker activeren.

Alle actieve gebruikers moeten een arbeidsovereenkomst hebben, dus u moet de vorige arbeidsovereenkomst gebruiken of een nieuwe aanmaken. Als u de vorige arbeidsovereenkomst wilt gebruiken, dan hoeft u alleen nog maar aan te geven of u een Welkomste-mail naar het e-mailadres van de gebruiker wilt verzenden en de gebruiker te activeren. We raden u aan om de gegevens in het profiel van de gebruiker na te lopen om er zeker van te zijn dat die correct zijn en dat de gebruiker over de juiste toestemmingen beschikt.

U kunt ook een nieuwe arbeidsovereenkomst voor de gebruiker aanmaken. Wanneer u op de knop Gebruiker activeren klikt, moet u de gegevens voor de overeenkomst invoeren:

• Functietitel
  • Startdatum overeenkomst
  • Kosten per uur
  • Uren per dag
  • Overuren toegestaan
  • Flextijdlimiet per dag gebruiken (als flextijd wordt berekend)
  • Flextijd
    • Behoud flextijd / Bereken flextijd vanaf nul
  • Werkdagen per week