I vissa fall kan du behöva aktivera en tidigare inaktiverad användare. När du lägger till en ny användare vars e-postadress redan har använts i företaget kommer du få en varning om att e-posten redan existerar. För att aktivera användaren, öppna Filter och byt Aktiv/Inaktiv filtret till Inaktiv eller radera filtret. Efter att listan är uppdaterad, öppna användarens profil och tryck på Aktivera användare.

Alla aktiva användare behöver ett arbetskontrakt så du måste antingen använda de senaste kontraktet eller lägga till nytt. Om du väljer att fortsätta med de tidigare kontraktet, välj sedan om du vill skicka ett Välkomst mejl till användarens e-post och aktivera användaren. Vi rekommenderar att du kontrollerar användarens detaljer i profilen så att information och behörigheter är korrekta.

Du kan också skapa ett nytt kontrakt för användaren. När du klickar på Aktivera användare, kommer du behöva fylla i arbetskontraktets detaljer:

• Roll
  • Arbetskontraktets startdatum
  • Timkostnad
  • Daglig gräns
  • Övertid tillåten
  • Använd maxtak för daglig flextid (när flextidsberäkning används)
  • Flextid
    • Spara flextidssaldot / Starta om beräkningen av flextidssaldo från 0
  • Arbetsvecka