Resekostnader (som transport, boende, traktamenten) kan läggas till i vyn Tid & Utlägg eller i Severas mobilapp. Med mobilappen kan du enkelt lägga till utläggskvitton genom att välja en bild från lagringsutrymmet i mobilen eller genom att använda kameran för att ta en bild på kvittot. Efter att resekostnaderna har lagts till kan en reseräkning skapas.

Det är inte möjligt att skapa en reseräkning i Severas mobilapp.

Visa resor i projekt

Resekostnader finns på fliken Finanser i ditt projekt. Utgifter visas som fakturerbara, fakturerade eller ej fakturerbara.

Fakturerbara utgifter hanteras på samma sätt som fakturerbara avgifter och läggs automatiskt till i kundens nästa faktura. På fakturan kan utgifter redigeras, grupperas och tas bort efter behov.

Om resekostnader visas som ej fakturerbara i projektet och visas inte automatiskt på kundens faktura, kontrollera projektpriser och kontrollera att resepriserna har ett pris och är markerade som fakturerbara från kunden.

Reseräkning

Reseräkning förenklar rapportering av resekostnader, fakturering och återbetalning.

Användare skapar Reseräkningar genom att ange kostnader för transport, boende och traktamenten i samband med försäljningsprojekt och projekt. Kvitton bifogas elektroniskt och begäran lämnas sedan in för godkännande.

Arbetsledare och chefer kan granska, redigera, exportera och godkänna utlägg. När de har godkänts är utläggen automatiskt tillgängliga för fakturering för projekt där fakturering är aktiverad.

Funktionen för att skapa reseräkningar finns i version Business, Performance och Enterprise av Severa.