Du kan hantera din personliga användarinformation och dina inställningar i Användarprofil. Gå till min profil från det övre navigeringsfältet.

Översikten i Min profil är uppdelad i olika sektioner och du kan flytta runt med hjälp av navigering eller sökning till vänster och genom att bläddra på sidan. När du ändrar information i förhållande till ditt Visma-konto, omdirigeras du till inställningssidan för Visma-kontot som öppnas på en ny flik. Dessa inställningar omfattar:

• Åndring av e-postadress
  • Ändring av dina säkerhetsinställningar
  • Ändring av lösenord
  • Aktivering av tvåstegsverifiering

Personuppgifter

Hantera dina egna personuppgifter och ändra inställningarna för Formatering & Språk i din Severa miljö (format för datum, tid och nummer, språk och tidszon).

Här kan du också lägga till personliga länkar i menyn Min profil för att komma åt dina favoritwebbplatser snabbare.

Användarinställningar

Information om din anställning:

• dina arbetskontrakt,
  • flextid (om den är aktiverad för din organisation i Inställningar),
  • användarens nyckelord,
  • anteckningar,
  • anpassade fält (om de är aktiverade för din organisation i Inställningar),
  • och kostnadsundantag timkostnader.

Säkerhet & lösenord

Få tillgång till personliga säkerhetsinställningar som kontrolleras i Visma Connect eller skicka en återställningslänk för att skapa nytt lösenord för kontot.

Notifieringar

Hantera både e-post- och säkerhetsnotifieringar.

Arbetstimmar

Förslag från stoppuret

Välj vilka förslag du kommer att se i huvudvyn för Stoppuret för att underlätta tidtagningen. Du kan inkludera dina favoritprojekt och upp till 20 senaste loggningar.

Påminnelser från stoppuret

Ställ in påminnelser för din egen användning av stoppuret. Påminnelser visas alla vardagar vid önskad tidpunkt.

Förslag på arbetstimmar

Kontrollera vad som visas under Förslag på arbetstimmar i Tid & Utlägg:

• Senaste registreringar
  • Projekt jag är allokerad på
  • Favoritprojekt

Arbetstidsregistrering

Kontrollera om beskrivningen på arbetstid ska kopieras från föregående post. När detta är aktiverat kopieras beskrivningen från föregående post skapad för samma projekt/fas/arbetstyp.

Vyn Tid & Utlägg

Kontrollera om helger ska visas i vyn Tid & Utlägg.

Avrundning av arbetstimmar

Aktivera enkel avrundning av arbetstimmar och ange regler för hur posterna ska avrundas. När den är aktiverad kan du enkelt avrunda arbetstimmar genom att hålla musen över posten. När du håller musen över avrundningsikonen kan du också se avrundningsregeln, till exempel "Avrunda uppåt till närmaste 15 minuter".

Kalender & Aktiviteter

Kontrollera vad som visas i Kalender > Kalendervyn:

• början och slut på dagen
  • den första dagen i veckan
  • om helger visas (veckovy)
  • om identiska kalenderhändelser grupperas

Inställningar kan också hanteras i kalendervyn.

Behörigheter

Visa dina behörigheter i detalj. För att ändra behörigheterna, kontakta din arbetsledare eller företagsadministratör.

SOAP API

Aktivera SOAP API och skapa en API-nyckel för att autentisera dataöverföringar mellan Severa och tredjepartslösningar. Här kan du också kontrollera den befintliga API-nyckeln och återställa den befintliga API-nyckeln.