För att hantera nyckelyal (KPI:er), gå till **Inställningar > Nyckeltal (KPI:er) > Skapa KPI:er **. Det finns några färdiga formler som standard, men du kan lägga till nya baserat på dina behov och redigera de befintliga.

För att skapa en ny KPI, klicka på Lägg till KPI och ange ett beskrivande namn för den. Du kan börja skriva i formeln eller klicka på värdena i rullgardinsmenyn som öppnas.

Använd anpassade projektfält

Om du har skapat egna anpassade fält för projekt, kan dessa användas i dina KPI:formler.

För att använda ett anpassat fält i KPI, klicka på Lägg till KPI och välj Projekt-KPI. Ange ett namn för ditt KPI. När du klickar i fältet Formel kan du se en lista på värden relaterade till projekt, såsom fakturering och kostnader. Längst ner i listan kan du se avsnittet Anpassade fält där du kan hitta de fält du har definierat.

Till exempel kan du lägga till ett anpassat fält för kvadratmeter och sedan kan du enkelt beräkna hur mycket du kan fakturera per kvadratmeter, Fakturering / m2 (anpassat fält).