Om dina anställda anger sin frånvaro i Severa och ditt företag använder sig av en godkännandeprocess, kan du granska och godkänna frånvaro redan i Severa.

Godkännande av frånvaro finns tillgängligt i version Business, Performance och Enterprise av Severa.

För att börja använda funktionen, gå till Inställningar > Tid & Utlägg > Frånvaro, och aktivera godkännande av frånvaro. Efter att ha aktiverat funktionen kontrollera att behörigheterna är på plats.

Godkännande av frånvaro kan göras i rapporten Godkännande av frånvaro. Du kan öppna rapporten via den övre navigeringen (Godkännande) eller från Rapporter > Rapportgenerator > Tid & Utlägg.

Välj de frånvaroposter som du vill godkänna och en åtgärdsmeny öppnas högst upp. Om frånvaro blir godkänd av misstag går det att ändra tillbaka den till Ej granskad i samma rapport.