Med Formstack kan du skapa valfria mallar. Formstack erbjuder också mycket bra alternativ för att skicka offerter till dina kunder, till exempel genom att skicka ett e-postmeddelande direkt eller genom att dela dokument via Google Drive. Läs mer om möjligheterna Formstack erbjuder och registrera dig för testversionen gratis på deras webbplats https://www.formstack.com/.

Även om integrationen är gratis debiterar Formstack dig på basis av den plan du väljer (dokumentvolym) per månad. Se prisalternativen på deras webbplats: https://www.formstack.com/pricing/documents.

Hur funkar det?

Om du vill komma igång Severa du till Uppgraderingar > Justera funktioner > Integrationer och aktiverar Formstack. Skapa ett Formstack-konto och ange API-nyckeln och hemligheten från Formstack i Severa:s inställningar.

Skapa dokumentmallar i Formstack, antingen med hjälp av deras egen dokumentverktyg eller genom att överföra Office-dokument eller PDF-filer. Du hittar alla tillgängliga taggar för att mappa din offertinformation med mallen i Inställningar > Formstack i Severa.

Du kan skicka dina offerter till Formstack genom att klicka på knappen Formstack ovanför respektive offert. Alla mallar som du skapat i Formstack visas och du har möjlighet att hämta ett testdokument, för att granska din offert innan du skickar den till Formstack. När du skickar en offert till Formstack sparas en kopia av offerten i projektet i Severa.

Hur skapar man offertrader i mallen?

Delsumma, offertrader och momsberäkning för totalsumman måste loopas i en tabell för att de ska fungera. Även om din offert inte har delsummor måste de loopas i mallen för att offertraderna ska visas. Du kan välja vilka kolumner som ska visas och i vilken ordning.

Momsbeloppet för totalsumman kräver också en tabell, eftersom offerten kan ha många momsbelopp. Totalsumman kan visas separat, utan att gå igenom momssatserna.

Om du vill få in raderna i mallen skapar du en tabell som den nedan. Taggarna för ”tabellrader” är obligatoriska för att skapa loopen, och delsumman måste finnas på en separat rad från offertraden. Se hur du kan ställa in detta genom exemplen.

Beskrivning Kvantitet Enhetspris Totalbelopp
{tablerow from=$Subtotals item=sub} {$sub.Name} {$sub.TotalPriceExcludingVat}
{tablerow from=$sub.Rows item=row} {$row.Description} {$row.Quantity} {$row.UnitPrice} {/tablerow}{/tablerow}{$row.TotalPriceExcludingVat}
Totalt exkl. moms {$ProposalTotalAmountExcludingVat}
{tablerow from=$ProposalVats item=vats} {$vats.VatPercentage} % VAT {$vats.TotalVatAmount}
{/tablerow}
Totalt inkl. moms {$ProposalTotalAmountIncludingVat}

Vanliga frågor och svar

Vem är avsändarens kontaktperson?

Avsändarens kontaktperson är försäljaren.

Vem är mottagarens kontaktperson?

Mottagarens kontakt är kontokontakten för försäljningsprojektet.

Stöds organisationshierarkin? Det vill säga, finns det flera företag som använder samma miljö.

En Severa miljö kan länkas till ett Formstack-konto, så att alla dokument hör till ett Formstack-konto.

När du använder taggarna Avsändare, till exempel SenderName eller SenderVatNumber, kontrolleras de dock från de avdelningar som har momsregistreringsnummer och betraktas därför som avsändarföretag.