Företagsinställningar är företagsomfattande inställningar, preferenser, formatering och logotyper.

Företagsuppgifter

Grundläggande information presenteras i detta avsnitt, inklusive ditt företagsnamn, momsnummer, adress och telefonnummer. Klicka bara på ett fält eller en rullgardinsmeny för att ange eller redigera information. Informationen sparas automatiskt

Bankuppgifter

Bankuppgifter visas på fakturor för kunder att ange vid betalning. Bankdetaljer inkluderar banknamn, bankkontonummer  (IBAN) och BIC/SWIFT. Du kan ange flera bankkonton från olika banker och alla kontonummer visas på fakturor för att tillhandahålla olika betalningsalternativ.

När organisationshierarki används i Severa miljön, kan du även definiera bankkonto för respektive organisation (avdelning). Avdelningar som har ett Momsnummer angivet finns tillgängliga i rullgardinsmenyn när du skapar eller redigerar ett bankkonto.

Lägg till ett nytt bankkonto

I Severa, gå till Inställningar > Organisation > Företagsinställningar > Bankuppgifter. Ange namn, IBAN, BIC/SWIFT kod och välj avdelning i rullgardinslistan (frivilligt).

Redigera bankkonton

För att redigera befintliga bankkonton, klicka på bankkonton för att öppna informationen. Redigera information och Spara.

Inaktivera /  Radera bankkonton

För att inaktivera eller radera befintliga konton, håll bara muspekaren över bankkontot och klicka på redigera eller radera ikonen.

Elektronisk fakturering

Ställ in företagsuppgifterna för elektronisk fakturering. Dessa uppgifter används när du använder en integration som kräver denna information för att skicka fakturor. Lägg till både e-fakturaadress och e-faktura operatörskod.

Formatering & Språk

Standardvärden för språk, formatering och tidszon som anges här används när man exempelvis skapar en ny kund.

Övriga inställningar

Valutan som visas här är organisationens basvaluta och kan inte ändras.

Logotyp

Lägg till företagets logotyp här. Logotyp används på PDF-filerna för fakturor, offerter och reseräkningar.

När flera organisationer använder samma Severa miljö, kan du även definiera logotyp per organisation (Avdelning). Avdelningar som tilldelats momsnummer kan väljas i rullgardinsmenyn när du lägger till en ny logotyp.

Sidfot

Definiera sidfoten som visas på organisationens PDF-dokument avseende fakturor och offerter. Använd Informationsfälten för att automatiskt hämta korrekta företagsuppgifter, såsom Företagets namn, Adress och Momsregistreringsnummer.

Sidfotens textfält stödjer följande formateringsalternativ:

• Fyra textstorlekar: Rubrik 1, rubrik 2, normal och liten
  • Fet, kursivt och understruket
  • Numrerade och punktlistor

När du använder tillägget Organisationshierarki och har lagt till flera avdelningar som underbolag definieras sidfot på avdelningens inställningar.