Resekostnader är kostnader som uppstår när du reser på jobbet. Resekostnader kategoriseras som körsträcka, traktamenten och andra kostnader. Kostnadskategorier kan innehålla olika uppgifter och ha olika inmatningsformat.

Hantera resekostnadstyper

För att hantera resekostnadstyper, gå till Inställningar > Register över Arbetstyper, resekostnader och produkter > Resekostnadstyper. Du kan lägga till nya och redigera de befintliga baserat på dina behov.

Ändringar av resekostnaderna träder i kraft omedelbart till exempel när du gör årliga ändringar av körsträcka eller traktamenten. Innan du gör några ändringar, se till att alla användare har registrerat sina resekostnader i Severa. På så sätt får alla nya poster rätt kostnad.

För att hantera priserna på reskostnader, gå till Inställningar > Prissättning > Prislistor.