I Severa kan du inaktivera användare men inte radera. Genom att inaktivera användaren så sparas all historik men personen kan inte logga in.

Gå till Inställningar > Användarhantering och sök fram användaren. Klicka på raden för att öppna användarprofilen. När du trycker på Inaktivera användare öppnas en ruta där du får bekräfta och välja hur du vill hantera användarlicensen: behåll eller ta bort från er prenumeration. Du måste även avsluta den anställdes arbetskontrakt

• När du inaktiverar en användare som även är arbetsledare för andra anställda måste du välja en ny arbetsledare som tar över rollen.
  • När du inaktiverar en användare som inte har en arbetsledare (ingen, användaren är högst upp i organisationen) är du tvungen att välja en annan användare som ska vara överst i organisationen innan du kan fortsätta.
  • När du inaktiverar en användare som för närvarande är Godkännare av användningsvillkoren är du tvungen att välja en annan användare som tar över rollen innan du kan fortsätta.