På fliken Projektets finanser har du möjlighet att göra prognoser för kostnader och faktureringsrelaterade värden. Prognoserna beräknas utifrån avgifter och resursallokering. När du klickar på Uppdatera prognos visas en anmodan om att välja vad som ska uppdateras. Innan du bekräftar kan du också se om vissa tidigare angivna värden kommer att ersättas.

Update forecast calculates figures for current and future months (never to the past).

Principer för hur resursallokering fungerar som utgångspunkt för beräkningarna:

• Intäktsprognos: priset för användarens standardarbetstyp på projektet * antal timmar som allokerats för en viss månad.
    • Om det finns ett standardarbetssätt för projektet eller fasen med resursallokeringen används istället priset för den arbetstypen.
    • Om det finns ett fasspecifikt undantag som definierar timpriset, används det i stället.
    • Om en allokering är fördelad på flera månader baseras uppdelningen efter månad på arbetsdagar.
  • Billing forecast: same logic as with revenue forecast, but will only be calculated if the specific worktype has Bill selection in the price list.
  • Arbetskostnader: kostnad per timme på användarens arbetskontrakt * antal timmar som allokerats för en viss månad.
    • Om det finns ett projektspecifikt undantag för användarens timkostnad, används detta istället.

Principerna för hur avgifter fungerar som utgångspunkt för beräkningarna:

• The first month is looked up from the Starting date.
  • Frequency defines the intervals after Starting.
  • Om slutet är efter X gånger, skapas antalet förekomster i prognosen.
  • Om slutet infaller på ett visst datum, skapas belopp fram till månaden för det valda datumet.
  • Om slutet är aldrig, skapas tillfällen i tolv månader framåt.

When Revenue recognition add-on is in use, it is not possible to enter revenue forecasts manually for projects in project's Financials-tab.