Du kan redigera resekostnader i vyerna Tid & utlägg och Resräkning tills:

• resekostnader faktureras från kunden
  • utgifter är kopplade till en resräkning som flyttas till statusen ”skrivskyddad”
  • har slutdatumet för posten förfallit.

Eftersom ändringar visas omedelbart i båda vyerna kan du använda någon av dem för redigering.

Redigera och ta bort resekostnader

Du kan ta bort utgiftsrader från resräkningar från flera ställen:

• genom att håll musmarkören över en viss rad
  • genom att öppna menyn Fler åtgärder i redigeringsläget för en post
  • genom att markera kryssrutan framför raden för att öppna åtgärdsmenyn

Om du behöver ta bort flera poster från din resräkning använder du funktionen för massuppdatering. Välj först posterna och sedan Ta bort från resräkning på menyn som öppnas överst. Rader flyttas från den specifika resräkningen, men visas omedelbart som väntar på att ersättas i vyn Tid & utlägg.

Detsamma gäller för borttagning av poster. Du kan snabbt ta bort en enskild post i vyn Tid & utlägg, men om du behöver ta bort flera poster kan det vara mycket tidskrävande att ta bort dem en och en. Om du vill ta bort flera poster samtidigt använder du massuppdateringsfunktionen för resräkning.

Öppna den resräkning som innehåller de poster du vill ta bort. Välj posterna genom att markera kryssrutan framför raden och välj Ta bort i den övre åtgärdsmenyn. Om du behöver ta bort alla poster, dvs. för en viss dag, ska posterna grupperas efter datum. På så sätt kan du välja alla poster med bara ett klick genom att kontrollera delsumman.