För att hantera din organisations Severa prenumeration klickar du på kugghjulsikonen i den övre navigeringen och vidare på Prenumeration under Övrigt.

För att få tillgång till prenumerationen behöver du ha Administratör-behörigheter Redigera inställningar och hantera licensprenumerationen och tjänster.

Översikt

I översikten kan du enkelt se detaljerna för ditt nuvarande och nästa prenumeration:

• Nuvarande/nästa prenumrationsperiod
  • Version
  • Tillgängligt fillagringsutrymme
  • Antal användarlicenser
  • Månadspris och totalpris för din prenumeration

Om du behöver göra ändringar i din prenumeration, måste du göra det innan nästa avtalsperiod börjar för att det ska påverka prissättningen. Ändringar av användarlicenser kan göras i sektionen Användarlicenser.

Om du vill göra ändringar i Version (funktioner tillgängliga för din organisation), kontakta din lokala support. Version kan endast ändras från och med nästa betalningsperiod.

Om du har köpt Severa via Visma.net görs ändringar av din prenumeration och användarlicenser via Visma.net.

Användarlicenser

Du kan enkelt hantera det totala antalet tillgängliga användarlicenser i en vy. Om du tar bort extra användarlicenser i den här vyn kommer ändringarna att påverka din nästa faktureringsperiod. Om du lägger till nya licenser, skapas en ny order omedelbart.

Om du har administratörsbehörigheter kan du även köpa nya användarlicenser när du skapar nya användare under Användarhantering och ta bort licenser när du inaktiverar användare.

Antalet användarlicenser får inte vara lägre än antalet aktiva användare i din organisation.

Funktioner och integrationer

Hantera de funktioner och integrationer som är tillgängliga för din organisation.

Förändringar här kommer att påverka hela företaget. Om du inaktiverar en funktion eller integration, inaktiveras den hos alla användare.

Faktureringsinformation

Hantera din organisations faktureringsinformation (hur och till vem fakturan ska skickas).

Företagsuppgifter

Företagsuppgifter kan inte justeras här. Om organisationens namn ändras, gör ändringen i Inställningar > Företagsinställningar så kommer uppgifterna att uppdateras. Om din organisations momsregistreringsnummer ändras till exempel genom ett företagsförvärv krävs ett dokument för överlåtelse av avtal. Kontakta i så fall din lokala kundsupport för mer information.

Faktureringskontakt

Välj en faktureringskontakt i din organisation.

Om du vill ta emot fakturor via e-post är det även denna person som fakturorna skickas till. Du kan välja personer från listan (användare i Severa) eller ange en e-postadress manuellt.

Faktureringsadress

Även om du tar emot fakturor elektroniskt bör de innehålla en fysisk faktureringsadress. Här kan du hantera din.

Elektronisk fakturering

Aktivera möjligheten att ta emot fakturor som e-fakturor. Ange Elektronisk adress och Nätverk/Operatör och aktivera reglaget.

Ordrar

Se tidigare orderbekräftelser och ändringshistorik för funktioner och integrationer.