Om het Severa-abonnement van uw organisatie te beheren klikt u op het wielpictogram in de bovenste navigatiebalk en klikt u op Abonnement onder Diverse.

Om toegang te krijgen tot het abonnement moet u beschikken over de toestemming Beheerder voor Instellingen bewerken, en abonnementen en functies beheren.

Overzicht

In het overzicht ziet u de gegevens van uw huidige en volgende abonnement:

• Huidige/Volgende betaalperiode
  • Versie
  • Beschikbare bestandsopslag
  • Aantal gebruikerslicenties
  • Prijs van uw abonnement (per maand en totaal)

Als u voor de volgende periode wijzigingen in uw abonnement wilt aanbrengen, dan moet u dit doen voordat de volgende periode aanbreekt. Wijzigingen in gebruikerslicenties brengt u aan in het gedeelte Gebruikerslicenties.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de Versie (functies die beschikbaar zijn voor uw organisatie), neem dan contact op met de supportafdeling in uw land. De versie kan alleen worden gewijzigd als de betaalperiode wijzigt.

Als u Severa via Visma.net hebt aangeschaft, dan moet u uw abonnement en licenties via Visma.net wijzigen.

Gebruikerslicenties

U kunt het totaal aantal beschikbare licenties in één weergave beheren. Als u in deze weergave extra gebruikerslicenties verwijdert, dan beïnvloeden de wijzigingen uw volgende facturatieperiode. Als u nieuwe licenties toevoegt, dan wordt er onmiddellijk een nieuwe order aangemaakt.

Als u over beheerderstoestemmingen beschikt, dan kunt u ook nieuwe licenties aanschaffen bij het aanmaken van nieuwe gebruikers in Gebruikersbeheer en licenties verwijderen bij het deactiveren van gebruikers.

Het aantal gebruikerslicenties mag niet lager zijn dan het aantal actieve gebruikers in uw organisatie.

Functies en integraties

Functies en integraties van uw organisatie beheren.

De wijzigingen die u hier aanbrengt, gelden voor het hele bedrijf. Als u een functie of integratie uitschakelt, dan wordt deze voor alle gebruikers uitgeschakeld.

Facturatiegegevens

Facturatiegegevens van uw organisatie beheren (hoe de factuur wordt verzonden en waar naartoe).

Bedrijfsgegevens

U kunt hier geen bedrijfsgegevens aanpassen. Als de naam van uw organisatie is gewijzigd, dan voert u deze wijziging door bij Instellingen > Bedrijfsinstellingen, waarna deze wordt bijgewerkt. Als het btw-nummer van uw organisatie is gewijzigd, bijvoorbeeld door een bedrijfsovername, dan is een contractoverdrachtsdocument vereist. Neem in dergelijke gevallen contact op met de supportafdeling in uw land voor meer informatie.

Contactpersoon facturatie

Selecteer een contactpersoon in de organisatie voor de facturering.

Als u facturen per e-mail wilt ontvangen, dan is dit ook de persoon naar wie de facturen worden verzonden. U kunt personen in de lijst selecteren (Severa-gebruikers) of handmatig een e-mailadres invoeren.

Factuuradres

Ook als u facturen elektronisch ontvangt, moeten deze een fysiek factuuradres bevatten. Hier kunt u uw factuuradres beheren.

Elektronische facturatie

Schakel het ontvangen van facturen als e-facturen in. Voer uw ontvangende e-factuuradres en de code van uw e-factuurprovider in, en schakel de functie met de wisselknop in.

Orders

Bekijk eerdere orderbevestigingen en de actiehistorie van functies en integraties.