U kunt rapporten aanmaken door in de navigatie aan de zijkant Rapportages > Rapporten aanmaken te kiezen. Daar kunt u rapporten voor eigen gebruik of voor uw organisatie aanmaken.

Mogelijk worden niet alle gegevens getoond. Dit hangt af van uw toestemmingsprofiel.

Eerst moet u in het hoofdgedeelte selecteren over welk type gegevens u wilt rapporteren.

In sommige gevallen u ook een selectie maken in het gedeelte dat onder het hoofdgedeelte wordt geopend. Als u bijvoorbeeld Financieel hebt geselecteerd, dan moet u ook kiezen welk type financiële gegevens u wilt weergeven: Bedrijfsniveau, Facturatie, Vergoedingen of Medewerkers.

Er zijn verschillende kant-en-klare rapportsjablonen die u als basis voor uw eigen rapportagebehoeften kunt gebruiken. Met Volledig scherm rechtsboven verbergt u de navigatie en de filters met de filterwaarden.

Aan de rechterkant selecteert u de gewenste Filters en de Waarden. Filters helpen u om de gegevens te beperken. Voor elk rapport zijn enkele van de meestgebruikte filters al geselecteerd. U kunt deze filters gebruiken, maar u kunt de standaardinstellingen ook verwijderen. Houd de muisaanwijzer boven een filter, zodat rechts het symbool Selectie wissen wordt weergegeven. Values are the columns which are shown in the report.

Wanneer u uw rapport hebt aangemaakt, kunt u het rapport eventueel opslaan om het later opnieuw te gebruiken. U kunt het als uw eigen persoonlijke rapport opslaan of met anderen delen, afhankelijk van hun toestemmingsprofielen. U kunt het ook als favoriet rapport instellen. Op die manier kunt u het openen met de knop Favoriete rapporten in de bovenste navigatiebalk. U vindt alle opgeslagen rapporten terug bij Rapportages > Rapportengalerij.

Wanneer het rapport als xls- of csv-bestand kan worden geëxporteerd, worden de desbetreffende knoppen boven aan de zoekresultaten actief. Niet alle rapporten kunnen worden geëxporteerd.