Wanneer de gegevens van de arbeidsovereenkomst van een gebruiker wijzigen, moet u een nieuwe overeenkomst voor hem of haar aanmaken. Als bijvoorbeeld de kosten per uur of de uren per dag wijzigen, dan moet u altijd een nieuwe overeenkomst aanmaken om te voorkomen dat deze gegevens met terugwerkende kracht worden gewijzigd.

Wanneer u een nieuwe overeenkomst moet toevoegen, gaat u naar Instellingen > Gebruikersbeheer en zoekt u de gebruiker. Open het gebruikersprofiel en ga naar Instellingen medewerker. In het gedeelte Arbeidsovereenkomsten staan de gegevens van de huidige overeenkomst van de gebruiker. Als uw bedrijf de flextijd berekent, dan ziet u de totale flextijd van de gebruiker in het gedeelte daaronder.

U hoeft de huidige overeenkomst niet handmatig te beëindigen, want deze eindigt automatisch wanneer er een nieuwe overeenkomst wordt aangemaakt. Begin door op Nieuwe arbeidsovereenkomst te klikken en voer dan de gegevens van de nieuwe overeenkomst in. Door de nieuwe arbeidsovereenkomst op te slaan, wordt er een nieuwe overeenkomst aan de lijst toegevoegd en wordt de vorige overeenkomst beëindigd.

U kunt een toekomstige nieuwe arbeidsovereenkomst aanmaken. Wanneer u de startdatum voor de nieuwe overeenkomst instelt, krijgt de huidige overeenkomst automatisch een einddatum. Als de nieuwe arbeidsovereenkomst bijvoorbeeld op 1 mei ingaat, dan zal de huidige arbeidsovereenkomst op de laatste dag van april eindigen, zodat er geen overlap tussen de twee is.