De import van klantgegevens biedt u de mogelijkheid om nieuwe klanten en contactpersonen aan te maken en de gegevens van bestaande klanten uit te breiden (hier voor gelden enkele beperkingen).

Naam klant is het enige verplichte veld.

Het is het eenvoudigst om eerst naar Instellingen > Gegevensimports > Klant importeren te gaan en het sjabloonbestand te downloaden. De sjabloon bevat alle beschikbare kolomkoppen en voorbeelden van hoe de gegevens in het csv-bestand eruit moeten zien. U kunt ook uw eigen bestanden gebruiken als u er maar voor zorgt dat de eerste regel de kopregel is.

Met de functie voor het importeren van klantgegevens kunt u ook gegevens aan bestaande klanten en Instellingen toevoegen. Gegevens die u kunt toevoegen:

• Adressen
  • Contactpersonen
  • Branches
  • Contactpersoonrollen
  • Trefwoorden voor contactpersonen
  • Marktsegmentatie

Om informatie toe te voegen voert u op elke regel de naam van de klant in (deze dient ter identificatie) plus de toe te voegen gegevens.

Alleen gebruikers met beheerdersrechten hebben toegang tot de gegevensimport.

Voordat u begint

• Klantgegevens kunnen met een csv-bestand worden geïmporteerd
  • Csv-bestanden kunnen met spreadsheetsoftware worden aangemaakt en bewerkt
  • Gebruik geen dubbele aanhalingstekens ("), puntkomma's (;) en regeleinden (Enter) in uw gegevens
  • Gebruik puntkomma's (;) als veldscheidingsteken in het bestand
  • Speciale tekens, inclusief Ä, Ö, Å, moeten worden gecodeerd volgens ISO/IEC 8859-1, Windows-1252 of UTC-8.

Gegevens importeren

1. Ga naar Instellingen > Gegevensimports > Klanten importeren.
  2. Selecteer het bestand dat u vanaf uw computer wilt importeren (sleep het bestand hier naartoe of blader er in de bestanden naartoe).
  3. Controleer de status van de bestandsinhoud in de weergave Gegevens importeren en corrigeer eventuele fouten.
  4. In het gedeelte Instellingen kunt u toestaan dat
    • in de Instellingen nieuwe gegevens worden aangemaakt
    • gegevens van bestaande klanten worden bijgewerkt. Het is niet mogelijk om bestaande adressen, contactpersonen, marktsegmentaties of andere velden van klanten bij te werken of te verwijderen.
  5. Klik op Gegevens importeren wanneer u de gegevens hebt gecontroleerd.
  6. Nadat de gegevens zijn geïmporteerd ziet u een lijst met geïmporteerde klanten en contactpersonen.
    • Als in dit stadium foutmeldingen worden weergegeven, dan corrigeert u de gegevens of verwijdert u de regel en probeert u het opnieuw.

Veldopmaak

Hieronder staan de kolomkoppen met informatie over de veldopmaak waarmee het csv-bestand correct kan worden geüpload.

Veldnaam Veldtype Beperkingen Opmerkingen
Customer name Tekst Max. 100 tekens
VAT number Tekst Max. 50 tekens
Customer number Numeriek
Account owner Tekst Max. 100 tekens Indeling: Voornaam Achternaam.
De relatiebeheerder moet al een gebruiker in Severa zijn, anders wordt de persoon die de import uitvoert als relatiebeheerder aangewezen.
Industry Tekst Max. 100 tekens
Language Tekst Max. 100 tekens Bijvoorbeeld Engels (US), Nederlands of Fins.
Currency Tekst Geldige valutacode uit de lijst met valuta, bijvoorbeeld USD, EUR of GBP. Geïmporteerde valutacodes worden alleen herkend als de valuta in de systeeminstellingen is ingeschakeld (Instellingen > Organisatie > Valuta).
Office phone Alfanumeriek Max. 50 tekens Slechts één adres per klant.
Contact salutation Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Valid format is 'Ms.' 'Mrs.' or 'Mr.' 'Mrs.' or 'Mr.' Na het importeren wordt de aanhef vertaald.
Number of employees Numeriek
Annual revenue Numeriek
Customer description Tekst Max. 4000 tekens
Website Tekst Max. 200 tekens
Payment term Numeriek
Customer email Tekst Max. 200 tekens
eInvoice address Tekst Max. 50 tekens
eInvoice operator Tekst Max. 50 tekens Voer de code van de provider in (niet de naam van de provider).
Address line 1 Tekst Max. 100 tekens Als AddressLine1, 2 en 3 in het csv-bestand zijn ingevoerd, dan worden alle adresregels overgenomen in het veld Adres van Severa en gescheiden door regeleinden.
Address line 2 Tekst Max. 100 tekens Als AddressLine1, 2 en 3 in het csv-bestand zijn ingevoerd, dan worden alle adresregels overgenomen in het veld Adres van Severa en gescheiden door regeleinden.
Address line 3 Tekst Max. 100 tekens Als AddressLine1, 2 en 3 in het csv-bestand zijn ingevoerd, dan worden alle adresregels overgenomen in het veld Adres van Severa en gescheiden door regeleinden.
Postal code Tekst Max. 50 tekens
City Tekst Max. 50 tekens
State Tekst Max. 50 tekens Moet alleen worden ingevoerd als Verenigde Staten het Land is. Alleen geldige staten van de Verenigde Staten worden herkend, bijvoorbeeld "Alabama" of "California".
Country Tekst Max. 100 tekens Alleen geldige landen worden herkend, bijvoorbeeld Finland, United Kingdom en Japan.
Is billing address Numeriek Alle waarden die geen 1 zijn, worden genegeerd. Voer "1" in om aan te geven dat het adres op deze regel het factuuradres is.
Is office address Numeriek Alle waarden die geen 1 zijn, worden genegeerd. Voer "1" in om aan te geven dat het adres op deze regel het kantooradres is.
Is postal address Numeriek Alle waarden die geen 1 zijn, worden genegeerd. Voer "1" in om aan te geven dat het adres op deze regel het postadres is.
Contact first name Tekst Max. 100 tekens
Contact last name Tekst Max. 100 tekens
Contact title Tekst Max. 100 tekens
Contact role Tekst Max. 100 tekens
Contact email Tekst Max. 200 tekens Slechts één adres per contactpersoon.
Contact phone Alfanumeriek Max. 200 tekens
Contact mobile Alfanumeriek Max. 200 tekens
Contact birthdate Alfanumeriek Geldigheid datumopmaak hangt af van persoonlijke opmaakopties (Mijn profiel > Persoonlijke gegevens > Opmaak en taal). Bijvoorbeeld in het Engels (US): 2023-01-20.
Contact description Tekst Max. 200 tekens
Contact keywords Tekst Max. 50 tekens
Market segments Tekst Max. 200 tekens
Custom field* Valuta
Custom field* Datum
Custom field* Numeriek
Custom field* Tekst
Custom field* Tekst