Valuta zijn alleen beschikbaar in de Platinum- en Enterprise-versies van Severa.

Met de add-on Meerdere valuta kunt u nieuwe valuta aan Severa toevoegen en deze aan klanten en/of projecten koppelen.

Om een nieuwe valuta te kunnen toevoegen, moet u een wisselkoers ten opzichte van de basisvaluta van het bedrijf vastleggen. De nieuwe valuta kan dan aan klanten als standaardvaluta worden toegewezen. Om valuta te beheren, gaat u naar Instellingen > Organisatie > Valuta.

Valuta toevoegen

Klik op Valuta toevoegen om een nieuwe valuta toe te voegen. Selecteer de valuta in de vervolgkeuzelijst en voer de wisselkoers in als een verhoudingsgetal ten opzichte van de basisvaluta van de organisatie. Als u klaar bent, dan klikt u op Opslaan om de nieuwe valuta op te slaan.

Om te controleren wat de basisvaluta van het bedrijf is, gaat u naar Instellingen > Organisatie > Bedrijfsinstellingen > Overige instellingen.

Valuta bewerken

Om een bestaande valuta te bewerken, klikt u op de valuta om de gegevens ervan te openen. Bewerk de gegevens en klik op Opslaan.

Valuta uitschakelen/verwijderen

Om een bestaande valuta die niet meer wordt gebruikt, uit te schakelen of te verwijderen, houdt u de muisaanwijzer boven de valuta en selecteert u Uitschakelen of Verwijderen.

Valuta die nog worden gebruikt, kunnen niet worden verwijderd. Om te controleren of een valuta wordt gebruikt, klikt u op een valuta zodat de gegevens ervan worden geopend.