De pagina Klantinstellingen is onderverdeeld in twee secties: Facturatiegegevens en Marktsegmentatie.

Facturatiegegevens

Hier kunt u facturatiegegevens voor uw klant vastleggen die standaard voor nieuwe verkoopprojecten en projecten worden gebruikt.

Sommige van de instellingen die hier worden weergegeven, zoals factuursjabloon en betalingsvoorwaarden, vindt u ook bij de projectinstellingen.

Facturatie

Kies een factuursjabloon en een taal die standaard worden gebruikt voor de facturen die u voor de klant aanmaakt.

Btw

Standaard worden facturen aangemaakt met de btw die uit de bedrijfsinstellingen wordt overgenomen. Als u op een factuur voor de klant een andere btw in rekening moet brengen, dan stelt u deze hier in. Gebruik de verleggingsregeling voor grensoverschrijdende verkopen die zonder btw worden gefactureerd.

Elektronische facturatie

Als de klant uw facturen als elektronische facturen wil ontvangen, dan voert u hier zijn of haar e-factuuradres en e-factuurprovidercode in.

Prijsstelling

Als u in verschillende valuta's factureert, dan selecteert u hier de facturatievaluta van uw klant. U kunt ook een klantspecifieke prijslijst selecteren in de vervolgkeuzelijst. Op deze manier krijgen alle nieuwe verkoopprojecten automatisch de juiste valuta en prijslijst.

Bestaande verkoopprojecten en projecten worden niet beïnvloed.

Overige instellingen

Stel de tijdzone in voor het hoofdkantoor of de hoofdvestiging van de klant.

Aangepaste velden

Als u in de Instellingen uw eigen aangepaste velden voor projecten hebt klanten, dan worden deze velden hier weergegeven.

Marktsegmentatie

Marktsegmenten zijn een manier om uw klanten te groeperen en kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor marketing- en verkoopdoeleinden. Hier kunt u selecteren tot welke segmenten uw klant behoort.

De segmenten die hier worden weergegeven, zijn in de Instellingen vastgelegd.