Asiakkaan asetukset sivu on jaettu kahteen osioon: Laskutustiedot ja asiakasryhmät.

Laskutustiedot

Tässä osiossa voit määrittää asiakkaan laskutustietoja, joita käytetään oletuksena myyntitöilllä sekä projekteilla.

Jotkin näistä asetuksista, kuten laskun mallipohja ja maksuehto löytyvät myös Projektin asetuksista.

Laskutus

Valitse haluttu laskun mallipohja sekä laskun kieli.

Verotus

Oletuksena laskut luodaan käyttäen organisaation ALV:a. Jos sinun tarvitsee laskuttaa asiakasta poikkeavalla ALV:lla, voit määrittää sen täällä. Käytä käännettyä verovelvollisuutta niille myynneille, jotka laskutetaan verovapaana.

Verkkolaskutus

Syötä verkkolaskuosoite sekä välittäjän tunnus, jos asiakas voi ottaa vastaan verkkolaskuja.

Hinnoittelu

Jos laskutus halutaan eri valuutassa, voit valita sen täältä. Voit myös valita käyttöön asetuksissa luodun asiakaskohtaisen hinnaston. Tällöin kaikki uudet myyntityöt sekä projektit saavat automaattisesti oikean valuutan sekä hinnaston.

Muutos ei vaikuta jo olemassa oleviin myyntitöihin tai projekteihin.

Muut asetukset

Valitse haluttu aikavyöhyke päätoimistolle tai konttorille.

Lisäkentät

Mikäli olet luonut omia lisäkenttiä asiakkaille Asetuksissa, näet kentät täällä.

Asiakasryhmä

Asiakasryhmien avulla voit ryhmitellä asiakkaita ja tätä voidaan hyödyntää esimerkiksi markkinoinnissa sekä myynnissä. Täällä voit valita mihin asiakasryhmiin asiakas kuuluu.

Täällä näkyvät asiakasryhmät on määritelty Asetuksissa.