Pääset resursointinäkymään vasemman laidan valikosta ja siellä on valittavana kaksi eri näkymää, Resursointi henkilöittäin ja Resursointi roolien mukaan. Voit zoomata näkymää eri aikajaksoille oikeasta yläkulmasta.

Käytä myynnin todennäköisyyttä kertoimena -valinta vaikuttaa myyntitöiden allokointiin kertomalla myyntityölle kirjatut tunnit myynnin todennäköisyydellä. Voit tarkastella allokointinäkymää edellä mainitulla tavalla tai sillä oletuksella, että kaikki myyntityöt voitetaan.

Näkymän ylälaidassa näet esivalittuja KPI-lukuja (kaavat alla):

KPI-luku Kaava
Arvioitu käyttöaste seuraavat 30 päivää Valittujen käyttäjien keskimääräinen työkuormitus seuraavan 30:n päivän ajalta.
Laskutusaste seuraavat 30 päivää Laskutusaste viimeiset 30 päivää: Kuinka paljon laskutettavia tunteja valituilla käyttäjillä oli viimeisen 30:n päivän aikana.
Projektit joilla allokoimattomia tunteja Avoimien projektien määrä joilla on allokoimattomia tunteja.
Deadlinet, jotka tulossa vastaan seuraavan 2 viikon aikana Deadlinet seuraavan 2 viikon aikana: Avoimien projektien tai vaiheiden määrä, joiden deadline on kahden viikon sisällä.

Suodattimet

Voit rajata resursointinäkymää ylälaidan suodattimien avulla. Nämä vaikuttavat myös KPI-lukujen laskentaan.

Valitut suodattimet tallennetaan, joten ne ovat valmiiksi valittuna, kun avaat resursointinäkymän seuraavan kerran.

• Projektipäällikkö: Rajaa näkymän näyttämään vain ne projektit, joissa valitsemasi käyttäjät ovat projektipäällikkönä. Käyttäjän kokonaistyökuorma ei muutu, joten et saa väärää kuvaa käyttäjän työkuormituksesta.
  • Yksikkö: Rajaa käyttäjät valitun yksikön mukaisesti.
  • Avainsana: Rajaa käyttäjät valitun avainsanan perusteella.
  • Rooli: Rajaa käyttäjät valitun roolin perusteella.
  • Esihenkilö: Rajaa käyttäjät valitun esihenkilön perusteella.

Työkuorman tarkastelu

Klikkaamalla käyttäjän nimeä näet hänelle allokoidut tunnit. Voit myös muokata allokointia riippuen käyttöoikeuksista samalla tavalla kuten Projektisuunnitelma -näkymässä. Palkkien asettelu on toteutettu siten, että ne vievät mahdollisimman vähän tilaa, jotta saat hyvän kuvan siitä, millä eri projekteilla käyttäjä työskentelee kullakin aikajaksolla.

Palkkien väritys on määritetty seuraavasti:

• Sininen palkki: Asiakasprojektien resurssiallokaatiot.
  • Violetti palkki: Sisäisten projektien resurssiallokaatiot.
  • Harmaa palkki: Myyntitöiden resurssiallokaatiot.