Severa-Netvisor -integraatiossa on mahdollista päivittää laskun maksutieto (viitesuoritus) Netvisorista Severaan. Integraatio on rakennettu seuraavalla tavalla:

1. Integraatio etsii Netvisorista Maksettu tilassa olevia laskuja aina 5 minuutin välein.
  2. Tämän jälkeen laskut haetaan Severasta ja tunnistetaan laskunumeron tai viitenumeron perusteella.
  3. Onnistuneen tunnistuksen jälkeen laskut päivittyvät Severassa maksetuiksi ja ne siirtyvät automaattisesti valittuun laskun tilaan.

Tietojen siirtyminen edellyttää asetuksien määrittämisen ja integraation kytkennän Severassa. Asetukset voidaan määrittää, mikäli yrityksellä on käytössä aktiivinen ja käyttöönotettu Severa-Netvisor -integraatio. Severan asetuksiin täytettävät tiedot tulee hakea Netvisorista, joten integraation käyttöönottoa varten tulee olla pääsy myös Netvisorin asetuksiin.

Mikäli yrityksellänne on käytössä yrityshierarkia-lisäosa, ja samassa Severa-ympäristössä toimii useampi laskuttava yritys, joille integraatio halutaan ottaa käyttöön, tulee asetukset määrittää erikseen jokaiselle yritykselle. Valitse alasvetovalikosta yritys ja määritä asetukset yrityskohtaisesti.

Integraatio ei päivitä maksutietoja takautuvasti. Ennen integraation käyttöönottoa maksetut laskut tulee siirtää manuaalisesti Maksettu-tilaan.

Asetuksien määrittäminen ja integraation kytkentä

Ennen integraation kytkentää tarkista, että yrityksesi Severan asetuksista löytyy laskun tila maksetuille laskuille. Laskun tiloja hallinnoidaan yrityksen asetuksien kohdassa Laskutus > Laskun tilat. Lisää tarvittaessa uusi laskun tila maksetuille laskuille esim. nimellä Maksettu, ja valitse laskun tilan asetuksiin valinnat: Ei muokattavissa, Laskunumero, Lähetetty ja Maksettu.

Katso lyhyt video integraation käyttöönotosta.

Aloita integraation kytkeminen siirtymällä Severan integraatioasetuksiin: rattaan kuvake > Asetukset > Integraatiot > Maksutieto Netvisorista. Määritä asetuksiin seuraavat tiedot:

1. Y-tunnus
    • Syötä yrityksesi Y-tunnus.
    • Y-tunnus tulee kirjoittaa samassa muodossa, kuin miten se on kirjattu Netvisorissa integraatioasetuksiin > Laajennokset > Severa > Asetukset.
  2. API käyttäjän ID
    • Syötä Netvisorista saatava API käyttäjän ID.
    • Käyttäjätunniste löytyy Netvisorista kohdasta Laajennokset > Severa > Asetukset > Netvisor - Severa liittymän asetukset > Tunnistautuminen > Netvisor, kentästä Käyttäjätunniste
  3. API avain
    • Syötä Netvisorista saatava API avain.
    • API-avain löytyy Netvisorista kohdasta Laajennokset > Severa > Asetukset > Netvisor - Severa liittymän asetukset > Tunnistautuminen > Netvisor, kentästä Avain.
  4. Laskun tunnistustieto
    • Määritä Laskun tunnistustieto.
    • Tunnistustiedon perusteella integraatio tunnistaa laskun sekä saapuneen maksusuorituksen, ja siirtää tiedon Netvisorista Severaan.
    • Valitse asetus sen mukaisesti, miten yrityksenne laskujen numerointi on määritetty Netvisorissa myyntilaskujen tuontiasetuksissa: Laajennokset > Severa > Myyntilaskujen siirto > Asetukset. Katso tarvittaessa lisätietoja Netvisorin Myyntilaskujen tuontiasetuksien ohjeesta.
      • Mikäli laskunumerointi on määritetty muodostuvan Severassa, valitse Laskun numero.
      • Mikäli viitenumerointi on määritetty muodostuvan Severassa, valitse Viitenumero.
  5. Maksettujen laskujen tila
    • Määritä laskun tila, johon maksetut laskut halutaan siirrettävän Severassa.
    • Valittavana ovat ne tilat, joissa on Maksettu-valinta laskun tilan asetuksissa.
  6. Sähköposti-ilmoitukset
    • Valitse, haluatko vastaanottaa sähköpostitse integraation virheviestejä.
    • Määritä sähköpostin vastaanottajan sähköpostiosoite.

Kun olet määrittänyt kaikki asetukset, aktivoi integraatio liukukytkimestä > Ota käyttöön Maksutieto Netvisorista. Mikäli järjestelmä ilmoittaa virheestä, tai asetuksien määrittäminen ei jostain syystä onnistu, olethan yhteydessä Severan asiakastukeen ongelman ratkaisemiseksi.

Laskun osasuoritus ei siirry integraatiossa Netvisorista Severaan. Lasku tulkitaan maksetuksi vasta, kun sille kirjatut suoritukset ja laskun summa ovat yhtä suuret. Tämä integraatio siirtää maksutiedon ainoastaan niiden laskujen osalta, jotka ovat Netvisorissa tilassa Maksettu. Osasuorituksista löydät lisätietoa Netvisorin suorituksien ohjeesta.

mp4