Kun haluat luoda laskun yksittäisestä projektista, laskun luonti onnistuu helpoiten suoraan projektilta. Kun projektilla on laskutettavaa, ylälaidan Laskutettavissa -painike näyttää laskutettavissa olevan summan. Klikkaa painiketta aloittaaksesi.

Osa tiedoista haetaan laskun mallipohjalta (Vapaa teksti -kentät ja Laskun asetukset) ja osa projektin sekä yrityksen asetuksista. Kaikki laskutettavissa olevat tunnit, matkat ja maksuerät haetaan oletuksena laskuriveiksi. Voit lisätä myös uusia maksueriä suoraan laskulta klikkaamalla Lisää maksuerä tai kulu. Voit myös lisätä laskulle PDF-liitteitä laskun alalaidassa näkyvästä Liitteet -osiosta.

Kun haluat tarkastella laskun PDF-kuvaa, valitse laskun alalaidasta Lisää toimintoja ja valitse Näytä PDF.

Laskurivien muokkaus

Klikkaamalla laskurivin päällä pääset muokkaamaan laskurivin tietoja. Täällä voit muokata esimerkiksi yksikköhintaa tai tiliöintitietoja.

Matkakulu- ja tuntikirjausrivien muokkaus vaikuttaa vain laskuriviin, ei käyttäjän kirjaukseen. Maksueriin tehdyt muutokset laskulla päivittyvät kaikkialle Severassa.

Laskurivien poistaminen laskulta

Jos sinun tarvitsee poistaa laskulta rivejä, onnistuu se ylälaidan toiminto-valikosta valitsemalla haluamasi rivit ja valitsemalla joko Laskuta myöhemmin (rivit laskutetaan myöhemmin) tai Merkitse ei-laskutettavaksi (rivejä ei laskuteta).

• Laskuta myöhemmin poistaa rivit kyseiseltä laskulta ja rivit jäävät laskutettavaksi. Kun luot uuden laskun, rivit nousevat tälle laskulle.
  • Merkitse ei-laskutettavaksi poistaa rivit kyseiseltä laskulta ja rivit merkitään ei-laskutettavaksi. Uutta laskua luotaessa rivit eivät nouse laskulle automaattisesti, mutta voit tarvittaessa nostaa ne laskulle manuaalisesti.

Laskurivien uudelleen järjestäminen

Muuttaaksesi laskurivien järjestystä, vie hiiri laskurivin eteen ja siirtovalinta aktivoituu. Voit siirtää sekä laskurivejä että välisummia.

Järjestyksen muuttaminen tulee tehdä viimeisenä muutoksena laskulle, koska esimerkiksi laskurivin lisääminen tai laskun asetusten muutos palauttaa laskurivien alkuperäisen järjestyksen.

Laskuttamattomat nimikkeet

Laskuttamattomat nimikkeet -osiossa listataan kaikki laskulta poistetut rivit ja myöhemmin laskutettavissa olevat rivit esimerkiksi tuotteet, joille on annettu Laskutettavissa-päivämäärä tulevaisuuteen. Jos haluat lisätä laskulle manuaalisesti rivejä, valitse haluamasi rivit ja valitse yläreunan valikosta Laskuta nyt.