Projektin asetukset -välilehdellä voit tarkastella ja muokata projektiin liittyviä asetuksia ja laskutustietoja. Voit myös määrittää projektilla käytettävät työlajit ja tuotteet, joita voidaan kirjata Tunnit & kulut -näkymästä. Samalta välilehdeltä voit asettaa myös Työryhmän jäsenten kulupoikkeuksia, mikäli tuntikirjauksen kulu/tunti eroaa käyttäjälle asetetusta oletuskulusta.

Yleiset

Yleiset-osiossa voit tarkastella ja muokata projektin kutsumanimeä (15 merkkiä) ja avainsanoja. Voit myös nähdä, mihin Yksikköön ja Kustannuspaikkaan projekti on linkitetty.

Vaikka Kustannuspaikat on liitetty Yksikköihin, täällä yksikön vaihtaminen ei automaattisesti muuta myös kustannuspaikkaa.

Osiossa voit myös valita, voivatko käyttäjät liittyä projektille Tunnit & kulut -näkymän kautta vai ei. Liittyminen sallittu -valinta vaikuttaa vain niihin käyttäjiin, joilla on oikeus liittyä projekteille.

Laskutustiedot

Laskutustiedot-osiossa voit määrittää projektikohtaiset laskutustiedot, kuten laskun viitteemme ja viitteenne -tiedot. Osiossa määritetyt tiedot näkyvät laskuilla pois lukien ne laskut, joilla on useampia projekteja. Jos projektilla on useampi laskutusasiakas, voit lisätä tietoja Laskutusasiakas-osiossa sekä muuttaa oletuslaskutusasiakasta.

Lisäkentät

Mikäli olet luonut omia lisäkenttiä asiakkaille Asetuksissa, näet kentät täällä.

Työlajit, tuotteet ja kulupoikkeukset

Tässä osiossa voit määritellä ne työlajit ja tuotteet, jotka ovat käytettävissä kyseiselle projektille Tunnit & kulut -näkymän kirjausten kautta. Voit myös lisätä työryhmän jäsenille kulupoikkeuksia klikkaamalla Lisää kulupoikkeus -painiketta. Oletuksena kaikki aktiiviset työlajit ja tuotteet ovat valittuna, mutta niitä voi rajata tarpeen mukaan.

Projektilla käytettävät työlajit:

• Salli tuntikirjausten kirjaaminen kaikilla työlajeilla: Kaikki työlajit ovat listattuna Tunnit & kulut -näkymässä tuntikirjauksia lisätessä
  • Määritä käytettävissä olevat työlajit projektikohtaisesti: Näytetään lista kaikista aktiivisista työlajeista, joista voit valita ne, joita kyseisellä projektilla käytetään. Käyttäessäsi tätä valintaa, sinun täytyy myös määrittää oletustyölaji joka yliajaa käyttäjän oletustyölajin. Jos vaiheelle on asetettu oma oletustyölajinsa, se yliajaa projektin ja käyttäjän oletustyölajit.

Projektilla käytettävät tuotteet:

• Salli kirjaaminen kaikilla tuotteilla: Kaikki tuotteet ovat listattuna Tunnit & kulut -näkymässä maksuerää lisätessä
  • Määritä käytettävissä olevat tuotteet projektikohtaisesti: Näytetään lista kaikista tuotteista, joista voit valita ne, joita kyseisellä projektilla käytetään. Voit myös käyttää tätä valintaa estääksesi käyttäjiä lisäämästä tuotteita Tunnit & kulut -näkymän kautta.

Laskun asetukset

Laskun asetukset -osiossa voit tarkastella ja muokata erityyppisiä asettelu- ja muotoiluasetuksia sekä ladata esimerkki PDF-tiedoston. Oletuksena asetukset tulevat laskun mallipohjalta, jonka näet näkymän yläosassa. Jokainen projekti käyttää laskun mallipohjaa perustana, mutta voit luoda myös projektikohtaisia muutoksia, jotka ajavat mallipohjan asetuksien yli.

Jos olet tehnyt muutoksia, voit palauttaa kaikki tai valitut kentät mallipohjan arvoihin. Kaikkien asetusten palautuksen löydät näkymän oikeasta kulmasta silloin, kun yhden tai useamman kentän arvo on eri kuin mallipohjalla. Palauttaaksesi tietyn kentän tiedot, klikkaa palautus-ikonia kyseisen kentän perässä.

• Näytä yrityksen logo ja laskun otsikko: Määrittää näytetäänkö yrityksen logo ja laskun otsikko laskun PDF-tiedostossa (tulee mallipohjalta).
  • Näytä alatunniste laskulla: Määrittää, näytetäänkö alatunniste laskun PDF-tiedostossa (tulee mallipohjalta).
  • Väriteema: Valitse laskun PDF-tiedostolla käytettävä väriteema.
  • Laskurivien kuvaukset: Lisää tageja ja vapaita tekstejä luodaksesi laskurivien kuvauksia.
    • Kun käytät tägejä, käytä aina Lisää tägejä -painiketta lisätäksesi uusia, koska jokaisella osiolla on omat tägit käytössä.
    • Kun lisätään useampi tägi, pilkku ja välilyönti lisätään automaattisesti tägien väliin.
  • Vapaat tekstikentät: Lisää valinnainen teksti laskurivien yläpuolelle ja/tai alapuolelle.
  • Laskun sarakkeet: Määritä mitä tietoja laskurivillä näytetään.
    • Kuvaus ja Kokonaishinta näytetään aina.
  • Erittelyliitteen sarakkeet: Määritä mitä tietoja halutaan näyttää laskun erittelyliitteellä, jos se on liitetty laskulle.
  • Laskun rivien ryhmittely: Valitse haluatko nähdä tuntien, matkakulujen ja maksuerien kokonaissummat välisummina laskulla.
  • Tunnit, matkakulut ja tuotteet: Klikkaa valintaruutu ryhmitelläksesi rivit ja määritä miten ne halutaan ryhmitellä. Voit myös valita haluatko liittää erittelyn.
  • Liitteet: Tarkastele laskupohjalle lisättyjä liitteitä.

Kaikkia laskurivejä ei ole aina mahdollista ryhmitellä yhdelle riville. Esimerkiksi samat maksuerät eri yksikköhinnalla näytetään omilla riveillä. Lisäksi, jos käytossä on taloushallinnon integraatio sekä kustannuspaikat, yksi laskurivi ei voi sisältää useampaa kustannuspaikkaa.