Projektisuunnitelma-välilehdellä voit määrittää projektin rakenteen (aikajana ja vaiheet), lisätä projektiryhmän jäsenet ja allokoida resurssointeja tiimille.

Voit lisätä tiedot manuaalisesti tai käyttää toista projektia mallipohjana. Kun olemassaolevaa projektia käytetään uuden projektin pohjana, voit valita mitä tietoja kopioidaan (esimerkiksi vaiheet, resurssointi, hinnoittelu, maksuerät, tiedostot ja linkit). Sinulla voi olla esimerkiksi projekti, jossa on samanlainen projektin ryhmittely ja vaiherakenne (projektisuunnitelma), mutta muut tiedot poikkeavat. Mallipohjaa käytettäessä voit valita mitä osioita haluat tuoda mallipohjalta ja jättää pois ne mitä et halua tuoda. Tarvittaessa voit käyttää useampaa projektia mallipohjana.

Projektin valmiusaste % lasketaan automaattisesti tehtyjen työtuntien ja arvioitujen työntuntien suhteessa. Voit myös muokata valmiusasetta manuaalisesti. Projektin valmiusaste kentän täyttäminen yliajaa automaattisen tunteihin liittyvän laskennan. Mikäli automaattinen laskenta halutaan palauttaa, tulee manuaalisesti annettu arvo tyhjentää arvioitu valmiusaste -kentästä.

Erittely tunneista ja tuottavuudesta

Erittelyssä näet nopeasti

• Projektille kirjatut tunnit sekä tuntien hyväksymisen tilan mikäli tuntien hyväksyntä on käytössä.
  • Laskutusaste yksittäisistä käyttäjistä sekä kaikista käyttäjistä piirakkakaaviona.
  • Työryhmän tuottavuus

Vaiheet

Valmis / Arvio

Valmis / Arvio osio näyttää sekä kirjattujen ja arvioitujen tuntien määrän. Klikkaamalla Valmis-osion linkkiä, näet tarkemmat tiedot tuntikirjauksista.

Tuntiarviota voit muokata klikkaamalla kenttää ja muokkaamalla sen arvoa.

Jäsenet & aktiviteetit

Jäsenet-osio näyttää projektille ja vaiheille lisättyjen jäsenien määrän. Ikonia klikkaamalla saat avattua listan nykyisistä jäsenistä ja riippuen oikeuksista voit muokata projektiryhmää. Uutta jäsentä lisättäessä voit valita lisätäänkö uus jäsen kaikki vaiheille vai pelkästään projektin päätasolle. Sama toiminne löytyy, jos sinulla on vaiherakenne ja alivaiheita.

Jos olet lisännyt projektiryhmän jäsenen vain projektille ja haluaisit lisätä hänet myöhemmin kaikille vaiheille, klikkaa Jäsenet projektin päätasolla. Vie hiiri halutun käyttäjän päälle ja klikkaa kolmea pistettä ja valitse Lisää jäseneksi kaikille vaiheille.

Aktiviteetit-sarakkeesta näet valmiiden aktiviteettien määrän verrattuna suunniteltujen aktiviteettien määrään. Klikkaamalla kenttää näet listan menneistä ja suunnitelluista aktiviteeteista ja voit lisätä myös uusia aktiviteetteja. Viemällä kursorin aktiviteetin päälle, saat näkyviin kaikki muokkausvalinnat (muokkaa, siirrä eteenpäin, poista ja merkitse valmiiksi).

Tuntikirjausten lukitseminen

Voit estää tuntikirjausten syöttämisen tietylle vaiheelle klikkaamalla Lukitus-kuvaketta aktiviteetit-osion vieressä. Voit avata lukitun vaiheen tuntikirjauksille klikkaamalla lukko-kuvaketta.

Projektitaso lukitaan aina automaattisesti, kun luot projektille uuden vaiheen.

Vaiheen merkitseminen valmiiksi

Kun vaihe valmistuu, voit merkitä sen Valmis-tilaan vaihepuussa.

Katsellessasi käynnissäolevia projekteja (Projektin yhteenveto-näkymässä tai projektilla, valmiit vaiheet tunnistaa vihreästä taustaväristä. Mikäli et halua nähdä näkymässä valmiita vaiheita, ne on mahdollista piilottaa Näytä valmiit vaiheet -valinnan avulla.

Vaiheen tiedot

Pääset tarkastelemaan projektin ja vaiheen tietoja tarkemmin klikkaamalla kolmea pistettä. Esimerkiksi,

• muokkaa projektin ja vaiheen aikajanaa (alkamisaika ja deadline)
  • Asettaa oletustyölajeja (yliajaa käyttäjän oletuksen)
  • lisätä kirjauksia (tunnit, maksuerät ja matkakulut) vaiheille

Gantt

Gantt-näkymässä näet vaiheet aikataulutettuina. Voit vaihtaa näkymän aikajaksoa käyttämällä liukusäädintä tai klikkaamalla säätimen yläpuolella olevia kirjaimia (Y, M, W ja D). Projektien aikajanoja voi myös muokata helposti Gantt-näkymästä raahaamalla.