Työlajit ovat erilaisia töitä, joita tehdään myyntitöille ja projekteille ja ne voivat olla joko tuottavia tai ei-tuottavia. Työlajeja on esimerkiksi konsultointi, projektinhallinta, kirjanpito ja niin edelleen. Oletuksena näkyvät arvot tulevat toimialan mukaan, joka on valittu Severaa rekisteröitäessä, mutta voit muokata näitä organisaatiosi ja tarpeidesi mukaan.

Tuottava ja ei-tuottava työ

Työlajin tuottavuus asetusta käytetään käyttäjän tuottavuus%:n laskennassa. Prosentti lasketaan kirjatuista työtunneista käytetytn työlajin perusteella.

Työtunnit, jotka saavat hinnan luokitellaan aina tuottaviksi riippumatta työlajin asetuksesta.

Liukumien laskenta

Kaikille työlajeille kirjatut tunnit kerryttävät liukumaa, kun liukumalaskenta on käytössä. Käytä esimerkiksi aikakirjauksia, jos haluat kirjata luonastauot.

Työlajien hallinnointi

Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Työlajit alta voit hallinnoida työlajeja. Käytössä on muutamia oletustyölajeja, mutta voit lisätä uusia tai muokata olemassaolevia tarpeen mukaan. Työlajia muokattaessa näet onko se linkitettynä organisaation yrityksellä, vaiheella, työryhmän jäsenellä, tarjousrivillä, käyttäjällä tai tuntikirjauksella.

Poistaaksesi työlajin käytöstä tai kokonaan, vie hiiri sen päälle ja valinnat näkyvät rivin perässä. Ennen käytössäolevan työlajin poistamista, tulee sinun siirtää linkitetyt kirjaukset toiselle työlajille.