Severassa on mahdollista hyvittää lasku kokonaisuudessaan käyttämällä Hyvitä-toimintoa. Jos haluat luoda osahyvityksen, tulee se tehdä manuaalisesti. Ennen hyvityksen luomista, avaa Asetukset ja varmista, että laskun tila -asetukset on oikein.

Hyvityslaskuja ei voi poistaa järjestelmästä sen jälkeen, kun ne on luotu.

Laskun tilat

Jos taloushallinnon integraatiota ei ole käytössä, suosittelemme luomaan hyvityslaskuille oman tilan ja määrittämään tämän Hyvityslaskun oletustilaksi.

1. Avaa Asetukset > Laskutus > Laskun tilat
  2. Valitse Lisää tila
  3. Anna tilalle nimi, esimerkiksi Hyvitys
  4. Lisää tilalle seuraavat valinnat
    • Ei muokattavissa
    • Laskunumero
    • Lähetetty
    • Maksettu
  5. Klikkaa Tallenna

Kun käytössä on taloushallinnon integraatio, suosittelemme käyttämään integraation siirtotilaksi määritettyä laskun tilaa Hyvityslaskun oletustilana, jolloin hyvityslaskut menevät suoraan oikeaan tilaan.

Hyvitä

Avaa hyvitettävä lasku ja valitse Lisää toimintoja > Hyvitä.

Hyvitä on aktiivinen vain silloin, kun laskun tilan asetuksissa on määritelty valinnat Ei muokattavissa, Laskunumero, ja Lähetetty.

Valittavaksi tulee kaksi eri vaihtoehtoa:

• Luo vain hyvityslasku: Valitse Luo vain hyvityslasku silloin, kun et halua laskuttaa asiakasta. Tällöin hyvityslasku luodaan automaattisesti ja laskulla olevat laskurivit merkitään Ei-laskutettaviksi.
  • Luo hyvityslasku ja uusi lasku: Valitse Luo hyvityslasku ja uusi lasku silloin, kun haluat hyvittää laskun ja lähettää korjatun laskun asiakkaalle. Tällöin luodaan automaattisesti kaksi laskua: hyvityslasku sekä uusi lasku, jossa on samat rivit ja voit muokata niitä haluamallasi tavalla.

Osahyvityksen tekeminen

Severassa ei ole suoraa osahyvitystoimintoa, mutta voit tehdä osahyvityksen manuaalisesti. Avaa joko uusi tai olemassa oleva lasku ja lisää maksuerä. Voit kohdistaa rivin tuoterekisterin tuotteeseen tai lisätä tuotteeseen kohdistamattoman rivin. Anna Määrä (negatiivinen), Yksikköhinta (positiivinen) ja Tallenna.

Kun käytössä on taloushallinnon integraatio, tulee Määrä aina syöttää negatiivisena ja Yksikköhinta positiivisena.