Kellotuksen avulla voit helposti syöttää tuntejasi ilman, että sinun tarvitsee muistaa paljon olet käyttänyt työaikaa projektille. Pääset kellotukseen klikkaamalla kuvaketta ylänavigaatiossa.

Tässä näkymässä voit aloittaa uuden kellotuksen, jatkaa edellistä sekä muokata kellotukseen liittyviä asetuksia. Näet kaikki kuluvan päivän kellotukset päänäkymässä, jossa voit myös poistaa tai jatkaa niitä.

Asetukset

Kellotuksen päänäkymä

Täällä voit valita mitä näet Mitä teet juuri nyt? -kentässä ja voit asettaa itsellesi muistutuksia. Aikaan liittyvät rajoitukset (esim. 8:00) näytetään käyttäjälle, kun hän on kirjautuneena Severaan tuona aikana. Kellotukseen kestoon liittyvä muistutus näytetään kirjautuneelle käyttäjälle sekä seuraavan kirjautumisen yhteydessä.

Käyttäjäprofiili

Voit hallita kaikkia kellotukseen liittyviä asetuksia myös Oma profiili > Tunnit kautta.

Uuden kellotuksen aloitus

Voit aloittaa uuden kellotuksen klikkamalla vihreää aloitus-painiketta tai valitsemalla projektin ensin. Kellotus ei ole linkitetty projektiin, jos aloitat kellotuksen vihreän aloitus-painikkeen kautta. Voit linkittää kellotuksen projektiin päänäkymässä kellotuksen aikana tai sen lopetuksen jälkeen. Voit linkittää kellotuksen projektille myös Tunnit & kulut -näkymästä. Kellotus alkaa heti, kun valitset projektin.

Voit vaihtaa projektia tai muokata kuvausta meneillään olevalle kellotukselle.

Kellotuksen lopetus

Voit lopettaa meneillään olevan kellotuksen klikkaamalla punaista pysäytys-painiketta. Voit lopettaa kellotuksen myös Tunnit & kulut -näkymästä klikkaamalla pysätys-painiketta rivin perässä. Meneillään oleva kellotus lopetetaan myös, jos jatkat aiempaa kellotusta päänäkymästä tai Tunnit & kulut -osiosta.

Kellotus tallennetaan heti tuntikirjaukseksi lopetuksen jälkeen, jos se on linkitetty projektiin. Jos kellotusta ei ole linkitetty projektiin, näet sen korostettuna päänäkymässä sekä keskeneräisissä kirjauksissa Tunnit & kulut -näkymässä. Projektilinkityksen jälkeen se tallennetaan tuntikirjaukseksi.

Kellotuksen jatkaminen

Kun olet tehnyt ensimmäiset kellotukset kuluvalle päivälle, voit jatkaa niitä klikkaamalla vihreää kellotuspainiketta kunkin kellotuksen perässä joko päänäkymässä tai Tunnit & kulut -osiossa. Uusi kellotus lisätään edellisen kellotuksen yläpuolelle. Voit määrittää useamman kellotuksen samalle projektille/vaiheelle valitsemalla sen Mitä teet juuri nyt? -valikosta.

Jos yrityksessänne on käytössä työajansyöttö muodossa Aloitusaika - Lopetusaika, tällöin kellotuksen jatkaminen ei ole mahdollista.

Pyöristä kirjauksia

Kun pyöristys on käytössä voit pyöristää kirjauksia Tunnit & kulut -näkymässä. Näet pikavalinnan viemällä hiiren kirjauksen päälle.

Kellotuksen poistaminen

Voit poistaa tallennetun kellotuksen klikkaamalla poista-painiketta kunkin kellotusrivin perässä joko päänäkymässä tai Tunnit & kulut -osiossa.

Poistaminen poistaa kellotuksen sekä päänäkymästä että Tunnit & kulut -osiosta.