Ylityölajien avulla voidaan kertoa normaalin työajan ulkopuolella tehdyt tunnit. Severassa voi valita vaikuttaako ylityö tuntirjauksen hintaan sekä liukumaan.

Työntekijän työsopimuksella tulee olla ylitöiden kirjaaminen sallittuna ja sen jälkeen käyttäjä voi kirjata ylityön Tunnit & kulut -näkymästä.

Ylityölajien hallinnointi

Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Ylityölajit alta voit hallinnoida ylityölajeja. Voit lisätä uusia tai muokata olemassaolevia tarpeen mukaan.

Korvausmenettely

Kun liukumalaskenta on käytössä, voidaan ylityö määrittää kerryttämään myös liukumaa. Esimerkiksi, jos käyttäjä kirjaa yhden tunnin käyttäen 50% kerrointa vaikuttaen liukumaan, tällöin käyttäjän liukumaan lisätään 1,5 tuntia. Jos ylityölle ei ole määritetty vaikutusta liukumaan, tällöin käyttäjällä on oikeus 50% korotukseen palkassa syötetyiltä tunneilta.