Severassa laskun mallipohjat ovat esiasetettuja sisältöjä, joita käytetään pohjana uuden laskun luomisessa. Luo omia laskun mallipohjia nopeuttaaksesi laskujen tekemistä.

Lisää uusi laskun mallipohja

Avaa Asetukset > Laskutus > Laskun mallipohjat lisätäksesi uusia mallipohjia. Voit lisätä useita mallipohjia oman tarpeen mukaan.

Perustiedot

Perusasetuksissa voit määrittää laskutuksen yhteyshenkilön, joka näytetään laskun yhteyshenkilönä riippumatta siitä, kuka laskun tekee.

Osoitteen sijoittelu

Vastaanottajan osoitteen sijoittelu on korjattu ja se seuraa yrityksesi maan kirjekuoristandardia.

Värimalli

Oletuksena on muutama oletusväri, jolla tarjouksen PDF näytetään. Valitse haluttu väri ja asettelun esikatselusta voit tarkastella miltä PDF tiedosto näyttää.

Logo ja alatunniste

Yrityksen logoa ja alatunnistetta voidaan esikatsella täällä, mutta sitä ei ole mahdollista muokata mallipohjalla. Tiedot tuodaan laskulle automaattisesti organisaation asetuksista tai yksikön alta silloin, kun Yksikköhierarkia-lisäosa on käytössä. Muokataksesi täällä näkyviä tietoja, valitse Asetukset > Organisaatio > Yrityksen asetukset tai Yksiköt.

Täällä voit myös määrittää logon näkyvyyden sekä laskun otsikon sekä alatunnisteen.

• Näytä logo ja laskun otsikko: Voit valita, näytetäänkö yrityksenne logo ja laskun otsikko (Esim. Lasku tai Hyvityslasku) PDF laskulla
  • Näytä alatunniste laskulla: Voit valita, näytetäänkö yrityksenne alatunniste PDF-laskulla

Vapaat tekstikentät

Määritä teksti, joka näkyy laskulla ennen tai jälkeen laskurivien. Vapaa teksti rivien yläpuolella -kenttään voit hyödyntää automaattisia tägejä Projektin nimi ja Projektin numero näyttämään projektin nimen ja numeron mihin lasku on linkitetty.

Alatunnisteen vapaa teksti editori tukee seuraavia muotoiluasetuksia:

• Neljä eri tekstikokoa: Otsikko 1, otsikko 2, normaali ja pieni
  • Lihavointi, kursivointi ja alleviivaus
  • Numero- ja valintalista

Näytä vapaa teksti laskun kokonaissumman jälkeen valinnalla voit hallita tiedon sijaintia.

Laskurivit ja sarakkeet

Laskurivin kuvaus

Määritä, kuinka laskurivin teksti luodaan. Voit muodostaa laskurivien kuvauksen käyttämällä sekä tägejä, että kirjoittamalla vapaan tekstin (Tunnit, matkakulut ja tuotteet).

Kun käytät tägejä, käytä aina Lisää tägejä -painiketta lisätäksesi uusia, koska jokaisella osiolla on omat tägit käytössä. Kun lisäät useamman tägin, pilkku ja välilyönti lisätään automaattisesti tägien väliin. Voit myös lisätä omaa vapaata tekstiä halutessasi.

Laskun sarakkeet

Laskun sarakkeet -osiossa voit määrittää mitä tietoja yksittäisellä laskurivillä näytetään. Määritä laskulla näkyvät sarakkeet, Kuvaus ja Kokonaishinta näytetään aina:

• Määrä
  • Yksikkö
  • Yksikköhinta
  • ALV

Laskun rivien ryhmittely

Voit halutessasi näyttää laskulla välisummina tuntien, matkakulujen ja maksuerien kokonaissummat. Tätä hallinnoidaan valintaruudulla.

Ryhmittelyn avulla voit valita halutaanko tunnit, matkakulut ja/tai tuotteet ryhmitellä laskulla.

Laittamalla valinnan kohtaan Ryhmitelty pääset määrittämään minkä perusteella kirjaukset ryhmitellään. Voit myös liittää erittelyn yksittäisistä riveistä. Erittelyllä näytettävä kuvaus-kentän tieto haetaan Laskurivien kuvaukset -perusteella ja sarakkeet määritellään** Laskun sarakkeet > Näytä sarakkeet** -kentän mukaan.

Kaikkia laskurivejä ei ole aina mahdollista ryhmitellä yhdelle riville. Esimerkiksi, jos tunnit on ryhmitelty laskulla, ne tunnit joiden tuntihinta on sama, näytetään samalla rivillä. Sama pätee myös kustannuspaikkoihin.

Laskuerittelyn sarakkeet

Määritä mitä tietoja halutaan näyttää laskun erittelyliitteellä, jos se on liitetty laskulle.

• Yksikkö
  • Yksikköhinta
  • ALV
  • Kokonaishinta

Liitteet

Lisää esimerkiksi yrityksen sopimusehdot laskun mallipohjalle PDF-liitteeksi. Laskun sivut (lasku ja erittely) ja liitteet yhdistetään yhdeksi tulosteeksi ja ne näytetään samassa järjestyksessä kuin tässä. Voit vaihtaa järjestystä raahaamalla niitä.