Laskun asetukset -välilehdellä voit tarkastella laskun esitystapaan liittyviä tietoja. Asetukset haetaan oletuksena mallipohjalta, jonka näet yläosassa. Asetuksien muokkaus onnistuu ainoastaan Vedos-tilassa olevalle laskulle.

Jos teet muutoksia laskulle niin ne tallennetaan projektikohtaiseen mallipohjaan ja muokattuja asetuksia käytetään oletusasetuksina tämän projektin tuleville laskuille.

Laskun tyyli

Tässä osiossa määritellään PDF laskun ulkoasun tyyli:

• Väriteema: Valitse laskun PDF-tiedostolla käytettävä väriteema
  • Näytä logo ja laskun otsikko: Voit valita, näytetäänkö yrityksenne logo ja laskun otsikko (Esim. Lasku tai Hyvityslasku) PDF-laskulla
  • Näytä alatunniste laskulla: Voit valita, näytetäänkö yrityksenne alatunniste PDF-laskulla

Laskurivien kuvaukset

Voit muodostaa laskurivien kuvauksen käyttämällä sekä tägejä, että kirjoittamalla vapaan tekstin (Tunnit, matkakulut ja tuotteet). Kun käytät tägejä, käytä aina Lisää tägejä -painiketta lisätäksesi uusia, koska jokaisella osiolla on omat tägit käytössä. Kun lisäät useamman tägin, pilkku ja välilyönti lisätään automaattisesti tägien väliin.

Näytä sarakkeet

Laskun sarakkeet -osiossa voit määrittää mitä tietoja yksittäisellä laskurivillä näytetään. Kuvaus ja kokonaishinta näytetään aina. Erittelyliitteen sarakkeet taas määrittävät mitä tietoja laskun erittelysivulla näytetään.

Laskun rivien ryhmittely

Voit halutessasi näyttää laskulla välisummina tuntien, matkakulujen ja maksuerien kokonaissummat. Tätä hallinnoidaan valintaruudulla.

Ryhmittelyn avulla voit valita halutaanko tunnit, matkakulut ja/tai tuotteet ryhmitellä laskulla. Laittamalla valinnan kohtaan Ryhmitelty pääset määrittämään minkä perusteella kirjaukset ryhmitellään. Ryhmittelyä käytettäessä voit valita haluatko erittelyn ryhmitellyistä nimikkeistä. Erittelyllä näytettävä Kuvaus-kentän tieto haetaan Laskurivien kuvaukset kohdasta. Sarakkeet määritellään Laskun sarakkeet valintojen mukaisesti.

Voit myös tallentaa laskupohjan organisaation mallipohjiin. Tällöin muut käyttäjät voivat käyttää samaa pohjaa.

Kaikkia laskurivejä ei ole aina mahdollista ryhmitellä yhdelle riville. Esimerkiksi, jos tunnit on ryhmitelty laskulla, ne tunnit joiden tuntihinta on sama, näytetään samalla rivillä. Sama sääntö pätee myös kustannuspaikkoihin.