Rajapinnan käyttöönotto tapahtuu ohjatusti Netvisorin kautta. Rajapinnan kytkentä ja käyttö on Severan osalta maksutonta. Netvisor veloittaa rajapinnan käytöstä olemassa olevan hinnastonsa mukaisesti. Käyttöönottoon liittyen voit olla yhteydessä Severan asiakastukeen, josta ohjaamme käyttöönoton kouluttajillemme. Rajapintaan liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Netvisorin asiakastukeen. Ohje käyttöönottoon löytyy Netvisorin tukisivustolta.

Käyttöönotossa Severaan sekä Netvisoriin määritetään asetuksia, joiden avulla tiedot linkittyvät järjestelmien välillä oikein, kun tietoja lähdetään siirtämään. Katso alta ohjeet alkuasetuksien määrittämiseksi.

Severa-Netvisor -integraation käyttöönotto sujuu nopeammin ja hallitummin kouluttajiemme avustuksella. Voit varata maksullisen käyttöönottokoulutuksen asiakaspalvelumme kautta.

Liittymän aktivointi

1. Aktivoi Netvisor-rajapinta Severaan pääkäyttäjän oikeuksilla rattaan kuvakkeen takaa kohdasta Tilaus > Integraatiot > Netvisor.
  2. Luo SOAP API -avain Severaan käyttäjän taakse. Käyttäjällä tulee olla kaikki oikeudet Severaan. Ohje API-avaimen luomiseen. SOAP API -avain tarvitaan tietojen siirtoon Severan ja Netvisorin välillä.
Huomaathan, että integraatioliittymä lakkaa toimimasta, mikäli Severasta inaktivoidaan tai Netvisorista poistetaan käyttäjä, jonka API-avainta tai ohjelmistorajapintatunnusta käytetään integraatioliittymässä. Integraation saa toimimaan uudelleen, kun joku toinen yrityksen käyttäjä luo itselleen API-tunnukset ja lisää luodut tunnukset käyttöönottoasetuksiin.

Takaisin ylös

Laskun tilat

Kun rajapinta kytketään käyttöön Severassa, Severaan tuodaan automaattisesti laskun tilat. Varmista, että Severasta löytyy Valmis lähetettäväksi Netvisoriin sekä Lasku lähetetty Netvisoriin nimiset laskun tilat. Muokkaa laskun tilat tarvittaessa oikeaan järjestykseen raahaamalla ne oikeaan kohtaan.

Huomaathan, että laskun tilojen nimiä ei saa muokata.

Takaisin ylös

Käyttäjätietojen linkittämien

Kun siirretään matkalaskuja tai työaikakirjauksia Severasta Netvisoriin, käyttäjät tulee linkittää toisiinsa yksilöivällä tiedolla. Täsmäyksessä voidaan käyttää joko henkilötunnusta tai työntekijänumeroa (palkansaajan numero Netvisorissa). Työntekijänumero ei voi alkaa numerolla 0.

Työntekijänumeron lisääminen Severassa käyttäjälle:

• Klikkaa rattaan kuvaketta > Käyttäjien hallinta
  • Avaa henkilötiedot klikkaamalla henkilön nimeä
  • Syötä Henkilötiedot > Perustiedot -osiossa Työntekijänumero kenttään työntekijänumero
  • Sama numero tulee syöttää Netvisoriin työntekijän tietoihin Palkansaajan numero -kenttään

Henkilötunnuksen lisääminen Severassa käyttäjälle:

• Klikkaa rattaan kuvaketta > Käyttäjien hallinta
  • Avaa henkilötiedot klikkaamalla henkilön nimeä
  • Syötä henkilötunnus Henkilötiedot > Perustiedot -osiossa Henkilötunnus-kenttään

Takaisin ylös

Matkalaskun tilat

Matkalaskut, jotka ovat saaneet matkalaskun numeron ja ovat muussa tilassa kuin Vedos, Hylätty ja Siirretty Netvisoriin siirretään Netvisoriin. Suositeltavaa on käyttää Hyväksytty tilaa kun matkalaskut siirretään Netvisoriin. Määrittele siirrettävien matkalaskujen tilat Severaan:

1. Klikkaa rattaan kuvaketta > Asetukset
  2. Avaa Tunnit & kulut > Matkalaskut > Matkalaskun tilat
  3. Vamista, että asetuksissa on tila, jossa on Hyväksytty valinta
  4. Lisää laskun tila Siirretty Netvisoriin. Matkalasku päivitetään automaattisesti ko. tilaan siirron jälkeen.

Takaisin ylös

Matkakulutietojen linkittäminen

Matkakulujen siirrossa ennen tietojen siirtoa Severaan ja Netvisoriin tulee määritellä toisiaan vastaava numerointi käytettäville matkakuluille.

1. Kirjaudu Severaan
    • Klikkaa rattaan kuvaketta > Asetukset
    • Avaa Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Matkakulutyypit
    • Lisää matkakulukoodi tarvittaville matkakulutyypeille
  2. Kirjaudu Netvisoriin
    • Avaa Palkat > Palkkamallien hallinta > Yrityskohtaiset palkkalajit (lue lisää palkkalajeista Netvisorin työmerkintöjen siirto-ohjeessa)
    • Valitse Muokkaa halutun palkkalajin kohdalla
    • Lisää vastaava koodi, mikä on Severan matkakulutyypille annettuna
Huomaathan, että mikäli haluat määrittää useampia ulkomaan päivärahoja, tulee ne lisätä Severassa omina riveinä Päiväraha-osioon. Kaikille ulkomaan päiväraha riveille tulee määrittää käyttöön sama koodi, joka palkkalajille on määritetty Netvisorissa.

Takaisin ylös

Tuntikirjaustietojen linkittäminen

1. Kirjaudu Severaan
    • Klikkaa rattaan kuvaa > Asetukset
    • Avaa Työaika-, matkakulu & tuoterekisterit > Työlajit
    • Lisää tarvittaville työlajeille koodi
  2. Kirjaudu Netvisoriin
    • Avaa Palkat > Palkanlaskennan asetukset > Kirjauslajit
    • Valitse Muokkaa halutun palkkalajin kohdalla
    • Lisää vastaava koodi, mikä on Severan työlajille annettuna

Takaisin ylös

Ylityöluokitusten käyttöönotto

1. Kirjaudu Severaan
    • Klikkaa rattaan kuvaa > Asetukset
    • Avaa Työaika-, matkakulu & tuoterekisterit > Ylityölajit
    • Lisää ylityölajille koodi
  2. Kirjaudu Netvisoriin
    • Avaa HRM > Työaika > Kirjauslajit
    • Valitse kirjauslaji klikkaamalla Muokkaa
    • Lisää vastaava koodi, mikä on Severan ylityölajille annettuna