Severassa tarjouksia voidaan käyttää tarjouksien, tilausvahvistusten ja sopimusten luomiseen. Tarjoukset linkittyvät myyntitöihin ja niitä voidaan lisätä useampia samalla myyntityölle. Luo omia tarjouksen mallipohjia nopeuttaaksesi tarjousten tekemistä.

Uuden tarjouksen mallipohjan lisääminen

Avaa Asetukset > Myynti & tarjoukset > Tarjouksen mallipohjat lisätäksesi uusia mallipohjia. Voit lisätä useita mallipohjia oman tarpeen mukaan.

Perustiedot

Perustiedot-osiossa voit antaa tarjoukselle otsikon sekä valita hinnaston. Oletuksena otsikko on aina Tarjous, mutta voit muuttaa nimen haluamaksesi esimerkiksi Tilausvahvistus tai Sopimus. Otsikko näytetään tarjouksen oikeassa yläkulmassa.

Värimalli

Oletuksena on muutama oletusväri, jolla tarjouksen PDF näytetään. Valitse haluttu väri ja asettelun esikatselusta voit tarkastella miltä PDF tiedosto näyttää.

Logo ja alatunniste

Yrityksen logoa ja alatunnistetta voidaan esikatsella täällä, mutta sitä ei ole mahdollista muokata mallipohjalla. Tiedot tuodaan tarjoukselle automaattisesti organisaation asetuksista tai yksikön alta silloin, kun Yksikköhierarkia-lisäosa on käytössä. Muokataksesi täällä näkyviä tietoja, valitse Asetukset > Organisaatio > Yrityksen asetukset tai Yksiköt.

Lisätiedot

Valitse mitä lisätietoja halutaan näyttää tarjouksen PDF dokumentilla.

Tulosteen tiedot

Valitse kuinka kokonaissumma näytetään tarjouksen  PDF:llä. Oletuksena kokonaissumma näytetään alussa ja lopussa, mutta voit valita näytetäänkö se pelkästään lopussa tai piilotetaanko se kokonaan.

Täällä voit myös määrittää näytetäänkö  ALV vai ei.

Tämän lisäksi voit valita tarjoukselle näkyviin projektin jäsenet sekä projektisuunnitelman (sisältäen vaiheet, tuntiarvion ja aikajanan).

Laskutustiedot

Voit myös valita näytetäänkö projektille/myyntityölle lisätyt laskutustiedot tarjouksella.

• Viitteemme
  • Viitteenne
  • Tilausnumero
  • Laskutusyhteyshenkilö
  • Maksuehto

Vapaat tekstikentät

Määritä teksti, joka näkyy tarjouksellä ennen tai jälkeen tarjousrivien. Vapaa teksti rivien yläpuolella -kenttään voit hyödyntää automaattisia tägejä Projektin nimi ja Projektin numero näyttämään projektin nimen ja numeron mihin tarjous on linkitetty.

Alatunnisteen vapaa teksti editori tukee seuraavia muotoiluasetuksia:

• Neljä eri tekstikokoa: Otsikko 1, otsikko 2, normaali ja pieni
  • Lihavointi, kursivointi ja alleviivaus
  • Numero- ja valintalista

Tarjouksen rivit

Voit luoda tuotteista ja työlajeista tarjoukselle tarjousrivejä sekä välisummia ryhmittelyä varten.

Valitse mitkä sarakkeet näytetään tarjouksella. Esimerkiksi näytä vain jokaisen rivin kokonaishinta.

Lisää välisummia antamalla välisummalle nimi. Tarjousrivi voidaan raahata kyseisen välisumman alle. Välisummat näyttävät kaikkien sen alla olevien tarjousrivien yhteissumman tarjouksella.

Voit lisätä kohdistamattomia tuotteita, tuotteita ja työlajeja tarjousriveiksi. Kohdistamattomat tuotteet ovat rivejä joihin ei ole linkitetty tuoterekisterissä olevaa tuotetta. Kohdistamattomille tuotteille voidaan määrittää haluttu hinta ja kulu. Tuotteet ja työlajit saavat hinnan valitun hinnaston mukaan. Rivin lisäämisen jälkeen sille voidaan antaa tarkempi kuvaus avautuvaan kenttään. Voit raahata rivejä muuttaaksesi rivien järjestystä tai siirtääksesi rivejä välisumman alle.

Liitteet

Lisää esimerkiksi yrityksen sopimusehdot tarjouksen mallipohjalle PDF-liitteeksi. Tarjouksen sivut ja liitteet yhdistetään yhdeksi tulosteeksi ja ne näytetään samassa järjestyksessä kuin tässä. Voit vaihtaa järjestystä raahaamalla niitä.