Google kalenterisynkronoinnin avulla töiden koordinointi on helpompaa käyttäen kaksisuuntaista synkronointia Severan ja Googlen kalenterien väillä.

Maksullinen Google Workspace -tili vaaditaan Google kalenterisynkronointiin.

Synkronointi on turvallinen ja helppo ottaa käyttöön käyttäen OAuth autentikointia. Kun autentikointi on määritetty yritykselle käyttöön, jokainen käyttäjä voi kytkeä synkronoinnin käyttöön Severassa. Severaan luodut aktiviteetit siirretään Googlen kalenteriin sekä Googlen kalenteriin tehdyt merkinnät siirretään Severaan aktiviteetiksi.

Projektitehtävä-tyyppisiä aktiviteetteja ei synkronoida.

Kalenterisynkronoinnin käyttöönottaminen vaatii pääkäyttäjän käyttöoikeudet molempiin järjestelmiin. Seuraa ohjeita ja tee ensiksi tarvittavat asetukset Google Cloud Platform Console:ssa ja sen jälkeen Severassa.

Sähköpostiosoitteen, jota käytetään Severassa tulee olla sama kuin Googlessa käytössä oleva sähköpostisosoite.

Luo Google Service account

Ensimmäiseksi sinun tulee luoda tunnus synkronoinnin autentikointia varten (sekä Google Drive että Goole kalenteri). Seuraa alla olevia ohjeita service accountin luomiseen Google Cloud Platform Console:ssa

Luo projekti

1. Kirjaudu Google Cloud Platform Console palveluun super pääkäyttäjänä.
  2. Valitse seuraavista vaihtoehdoista:
    • Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, hyväksy Terms of Service ja valitse Create project.
    • Jos olet käyttänyt palvelua aiemmin, valitse näkymän ylälaidasta nuolipainike viimeksi käyttämäsi projektin perästä. Sen jälkeen valitse New project.
  3. Syötä työlle kuvaava nimi ja valitse Luo.

Ota API käyttöön service accountille

1. Valitse Menu > APIs & Services
  2. Valitse Google Calendar API
  3. Klikkaa Enable

Luo service account

1. Näkymän vasemmasta yläkulmasta valitse Menu > IAM & Admin > Service accounts
  2. Valitse Create Service Account
  3. Anna tilille nimi ja valitse Create and continue
  4. Grant this service account access to project (optional) alasvetovalikossa valitse rooli Project > Editor uudelle tunnukselle ja valitse Continue
  5. Valitse Done
  6. Klikkaa juuri luodun tilin nimeä
  7. Valitse Keys-välilehti
  8. Add key -alasvetovalikosta valitse Create new key
  9. Valitse P12 avaimen tyypiksi ja klikkaa Create
    • Tiedosto “projektin nimi.p12” ladataan koneellesi.
    • Sinun tulee lisätä tämä tiedosto Severaan, joten muista tiedoston sijainti.
  10. Ota avaimen salasana talteen ja Sulje näkymä
  11. Mene takaisin Details-välilehdelle
  12. Valitse Show advanced settings
  13. Kopioi Client ID, koska tarvitset sitä seuraavassa vaiheessa
  14. Klikkaa Domain-wide Delegation osion alla View Google Workspace Admin console
  15. Valitse Menu > Security > Access and data control > API Controls
  16. Domain wide delegation -näkymässä valitse Manage Domain Wide Delegation
  17. Valitse Add new
  18. Client ID kenttään syötä service accountin Client ID
  19. OAuth scopes (comma-delimited) kentässä määritä ne scopet joihin sovelluksilla pitäis olla oikeudet
  20. Valitse Authorize

Asetukset Severassa

Kalenterisynkronoinnin asetuksiin pääsy vaatii pääkäyttäjän oikeudet.

1. Valitse Asetukset > Integraatiot > Google-kalenteri
  2. Syötä Service account email, joka on luotu Googleen
  3. Valitse Yksityisen avaimen salasana ja valitse tietokoneelle tallentamasi .p12 tiedosto ja lataa se Severaan
  4. Klikkaa muokkaa painiketta syöttääksesi Yksityisen avaimen
  5. Valitse mitkä aktiviteettityypit synkronoidaan Severasta Googleen
    • Googlesta tulevia merkintöjä ei ole mahdollista rajata vaan sieltä tulevat kaikki merkinnät Severaan.
    • Yksityiset merkinnät Googlesta synkronoidaan "Henkilökohtainen" aktiviteettityyppiin, jos tällainen aktiviteettityyppi on määritetty Severaan. Kaikki muut merkinnät synkronoidaan Severaan määritetylle oletusaktiviteettityypille.
  6. Kun olet saanut määritettyä asetukset, voit enabloida integraation käyttöön oikelta ylhäältä.

Jos yhteyden muodostaminen aiheuttaa virheilmoituksen niin varmista, että kaikki asetukset on tehty Googlessa sekä varmista, että molemmat sähköpostiosoitteet ja salasana on kirjoitettu oikein.

Kun sykronointi on kytketty päälle yrityksen tasolla, käyttäjä voi kytkeä synkronoinnin päälle oman profiilin kautta itselleen.

Google kalenterisynkronoinnin käyttöönotto

Kun synkronointi on kytketty käyttöön Severan asetuksissa, käyttäjä voi ottaa synkronoinnin käyttöön. Synkronoinnin käyttöönotto ei ole mahdollista toisen käyttäjän puolesta, joten jokaisen tulee tehdä se itse.

1. Klikkaa ylävalikossa omaa nimeä ja valitse Oma profiili
  2. Valitse Kalenteri & aktiviteetit > Kalenterisynkronointi
  3. Ota kalenterisynkronointi käyttöön liukukytkimen avulla.
  4. Kun synkronointi on käytössä, kalenteri synkronoidaan automaattisesti.

Kaikki Googlen kalenterimerkinnät synkronoidaan Severaan ja kaikki aktiviteetit, jotka on merkattu sylnkronoitavaksi (lista aktiviteettityypeistä voidaan avata klikkaamalla linkkiä) synkronoidaan Severasta Googleen.

Synkronointi tapahtuu noin 30 sekunnin välein.

Ensimmäinen synkronointi

Ensimmäisellä synkronointi kerralla synkronointi kohdistaa merkinnät toisiinsa otsikon/aktiviteetin nimen, aloituspäivämäärän, aloitus kellonajan, päättymispäivämäärän, päättymiskellonajan ja toistuvuuden mukaan.

Ensimmäisessä synkronoinnissa ei synkronoida 30 päivää vanhempia merkintöjä ellei ne ole toistuvia merkintöjä ja niillä on toistuvuuksia tulevaisuudessa. Kun ensimmäinen synkronointi on tehty kertaalleen läpi, sen jälkeen synkronoidaan ainoastaan muutokset.

Toiminnot, jotka aktivoivat synkronoinnin

Synkronointi aktivoituu tietyistä toiminnoista Severassa. Jos käyttäjä ei ole kirjautunut Severaan, kalenteria ei synkronoida.

• Kun navigoit osiosta toiseen
  • Kun kalenterimerkintää muutetaan Severassa
  • Mikäli kalenterisynkronointi on käytössä jollain yrityksen henkilöllä ja olet merkinnän osanottaja/omistaja. Merkintä synkronoidaan, vaikka sinulla ei ole kalenterisynkronointia käytössä.