Severassa käyttäjätunnuksen inaktivointi onnistuu pääkäyttäjän oikeuksilla käyttäjän profiilista:

1. Avaa Käyttäjien hallinta ja klikkaa käyttäjän nimeä siirtyäksesi hänen profiiliin.
  2. Profiilin oikeassa yläkulmassa painikkeesta klikkaa Inaktivoi käyttäjä.
  3. Päätä käyttäjän työsopimus haluamaasi ajankohtaan.
  4. Järjestelmä pyytää myös joissain tapauksissa tekemään muita toimenpiteitä ennen inaktivointia:
    • Mikäli käyttäjä on määritetty joidenkin työntekijöiden esihenkilöksi, tulee inaktivoinnin yhteydessä valita työntekijöille uusi esihenkilö
    • Mikäli sinulla on oikeudet hallinnoida organisaatiosi tilausta, järjestelmä pyytää valitsemaan, poistetaanko käyttäjältä vapautuva käyttäjälisenssi tilauksesta, vai säilytetäänkö se esim. uutta käyttäjää varten
    • Valitessasi lisenssin poiston tilauksesta, ei siitä muodostu enää seuraavalla laskutuskaudella maksua

Kun käyttäjä inaktivoidaan Severasta, hän ei pääse enää kirjautumaan järjestelmään. Käyttäjän tekemät kirjaukset säilyvät järjestelmässä, eli mitään tietoa ei katoa tai poistu (esim. tuntikirjaukset tai luodut laskut).

Inaktiivisen käyttäjän tietoja voi raportoida esimerkiksi Käyttäjät-raportin kautta, kun muistaa valita raportin suodattimiin Aktiivinen/Pois käytöstä > Pois käytöstä.