Kustannuspaikat

Kustannuspaikkojen avulla voidaan ryhmitellä yrityksen kulujen jakautumista. Kustannuspaikka on yrityksen osasto, jolle kulut voidaan kohdentaa. Yleisimmin kustannuspaikkoja käytetään, kun käytössä on taloushallinnon integraatio, mutta kustannuspaikkoja voidaan käyttää myös raportoinnin tasona yksiköiden lisäksi.

Asetukset > Organisaatio > Taloustiedot alta voit hallinnoida kustannuspaikkoja. Kustannuspaikkojen lisäämisen jälkeen tarkasta yksiköt sekä olemassaolevat projektit, että kirjaukset saavat oikean kustannuspaikkatiedon.

Uuden kustannuspaikan lisääminen

Klikkaa Lisää kustannuspaikka ja anna kustannuspaikalle nimi ja tunniste ja valitse Tallenna.

Kustannuspaikan muokkaaminen

Klikkaa olemassaolevan kustannuspaikan päällä muokataksesi sen tietoja. Muokkaa tiedot ja Tallenna.

Kustannuspaikan poistaminen käytöstä/kokonaan

Poistaaksesi kustannuspaikan käytöstä tai kokonaan, vie hiiri sen päälle ja valinnat näkyvät rivin perässä.

Käytössä olevia kustannuspaikkoja ei ole mahdollista poistaa kokonaan.

Kuinka kustannuspaikat toimivat?

Säännöt miten kustannuspaikka määritetään jokaiselle riville:

• Kun käyttäjä lisää tuntikirjauksen, matkakulun tai maksuerän Tunnit & kulut -näkymästä, kustannuspaikka tulee käyttäjän yksikön takaa.
  • Kun maksuerä lisätään projektin Taloustiedot-osion kautta tai suoraan laskulle uutena laskurivinä, kustannuspaikka tulee projektilta.

Kustannuspaikkaa voidaan muuttaa muokkaa laskuriviä suoraan laskulla.

Tilikartta

Joissakin taloushallinnon integraatioissa taloushallinto-ohjelmiston tilikartta on kopioitava tänne, jotta laskut ja laskurivit siirtyvät oikein taloushallinnon ohjelmistoon. Kun olet luonut listan tileistä, jokainen tuote, työlaji ja matkakulutyyppi käyttävät täällä määritettyjä oletusasetuksia. Oletukset voidaan yliajaa tuote-, työlaji- ja matkakulurekistereissä. Työntekijät syöttävät tunnit, matkat ja tuotteet käyttäen näitä määrityksiä ja laskutettaessa tiliöinnit tulevat automaattisesti laskuriveille.