Käytä poissaolotyyppejä lisätäksesi erilaisia poissaoloja, kuten lomia ja sairaslomia.

Tietoturvasyistä ainoastaan pääkäyttäjät sekä esimiehet näkevät poissaolokirjauksen tarkemmat tiedot (nimi, kuvaus). Muille käyttäjille toisen käyttäjän poissaolokirjaus näkyy poissa toimistolta/ei saatavilla tietona.

Poissaolotyyppien hallinnointi

Olemassaolevia poissaolotyyppejä voidaan hallinnoida Asetukset > Työaika-, matkakulu- & tuoterekisterit > Poissaolotyypit alta.

Voit lisätä uusia tyyppejä sekä muokata olemassaolevia oman tarpeen mukaan. Lisätäksesi uuden poissaolotyypin, klikkaa Lisää poissaolotyyppi ja anna sille kuvaava nimi. Kun käytössä on liukumalaskenta, valitse vaikuttaako poissaolotyyppi liukumalaskentaan vai ei (Säilyttää liukuman). Säilyttää liukuman valinta tulisi olla asetettuna Kyllä melkein kaikissa poissaolotyypeissä, koska silloin käyttäjän liukuma pysyy samana hänen poissaolon ajan.

Poistaaksesi poissaolotyypin käytöstä tai kokonaan, vie hiiri sen päälle ja valinnat näkyvät rivin perässä.

Kuinka luoda poissaolotyyppi palkattomalle lomalle, kun käytössä on liukumalaskenta?

Palkaton loma tarkoittaa aikaa, jonka käyttäjä on pois töistä eikä saa palkkaa tältä ajalta. Palkattoman lomia on esimerkiksi ylimääräinen vapaapäivä tai palkaton sairausloma. Koska palkaton loma vaikuttaa palkkaan, käsitellään se Severassa palkallisena lomana.

Jos sinulla on tarve raportoida erityyppisiä palkattomia vapaita, tulee näitä varten luoda omat poissaolotyypit. Muista tällöin merkitä säilyttää liukuman -valinta.

Kuinka luoda poissaolotyyppi liukumia varten?

Jos haluat raportoida liukumiin käytetyn ajan, voit luoda tätä varten oman poissaolotyypin tätä varten. Kun työntekijät kirjaavat tälle poissaolotyypille kirjauksia, voit raportoida ne esimerkiksi Aktiviteetit-raportilla. Säilyttää liukuman -valintaa ei tule valita silloin, kun kirjauksen halutaan vähentävän käyttäjän liukumaa