Viikkonäkymässä voit helposti lisätä tuntikirjauksia, poissaoloja ja aikakirjauksia sekä tarkastella kokonaistuntimääriä kuluvalle sekä menneille viikoille. Voit vaihtaa viikkoa nuolinäppäimistä sekä palata kuluvalle viikolle klikkaamalla Tänään -painiketta. Koko viikon tuntien kuittaaminen onnistuu helposti yhdellä klikkauksella (pois lukien viikonloput).

Viikkonäkymä on valittavissa vain silloin, kun tuntien syöttötapana on tuntien määrä.

Näkymä on jaoteltu kolmeen osioon: Työtunnit, Poissaolot ja Aikakirjaukset. Rivit on järjestetty aakkojärjestykseen asiakkaan, projektin, vaiheen ja työlajin perusteella.

Päivittäisistä sekä viikottaisista kokonaistuntimääristä (kuluva sekä edellinen viikko) pääset helposti porautumaan raportille, jossa kirjaukset (työtunnit, aikakirjaukset ja poissaolot) on järjestetty päivämäärän mukaan. Raportin kautta voit muokata tai poistaa kirjauksen, vaihtaa kirjauksen päivämäärää sekä lisätä sisäisen kommentin.

Jos organisaatiollanne on käytössä Edistynyt resursointi-lisäosa, näet viimeisessä ruudussa jäljellä olevan/ylimenneiden tuntien määrän.

Kirjausten lisääminen ja muokkaaminen

Voit lisätä kirjauksia näkyvissä oleville projekteille/vaiheille siirtämällä hiiren halutun päivän päälle. Jos projektille/vaiheelle/työlajille on kirjattu jo tunteja, pääset muokkaamaan kirjausta klikkaamalla tuntimäärää tai lisäämään tunteja klikkaamalla vihreää +-painiketta kyseisen päivän kohdalla. Anna haluttu tuntimäärä sekä tarvittaessa haluamasi kuvaus. Jos olet valinnut Asetuksissa, että kuvaus kopioidaan, niin tällöin kuvaus-kenttä on valmiiksi täytetty.

Kirjauksen työlaji tulee oletuksena projektilta/vaiheelta, tai vaihtoehtoisesti käyttäjän takaa, mutta se on mahdollista vaihtaa Lisää asetuksia -valikon alta. Täältä voit myös lisätä kirjaukselle sisäisen kommentin sekä merkitä kirjauksen ylityöksi.

Yksittäisen kirjauksen muokkaaminen onnistuu helpoiten klikkaamalla tuntimäärää. Jos haluat päivittää kaikkia kirjauksia yhdelle riville (siirtää kirjaukset toiselle projektille, vaiheelle tai työlajille), voit tehdä sen klikkaamalla Muokkaa rivin viimeisessä solussa.

Kun siirrät hiiren viimeisen solun päälle, voit tätä kautta muokata, kopioida sekä poistaa rivin.

Ehdotetut tunnit

Kun Edistynyt resursointi-lisäosa on käytössä, voit nähdä sinulle resursoidut tunnit. Tunnit näytetään vaaleansinisellä taustalla kursivoituna, jotta ne erottuvat paremmin. Voit kirjata näistä varsinaiset tunnit klikkaamalla ehdotettua tuntimäärää ja tallentamalla sen.

Päivän ja viikon merkitseminen valmiiksi

Voit merkitä yksittäisen päivän tai koko viikon valmiiksi viikkonäkymässä. Kun klikkaat Merkitse viikko valmiiksi, kaikki päivät merkitään valmiiksi pois lukien viikonloput. Jos sinun tarvitsee muokata päiviä kuittauksen jälkeen, voit joko avata koko viikon tai yksittäisen päivän muokkausta varten. Muokkauksen jälkeen voit merkitä viikon uudelleen valmiiksi (kaikki avoimet päivät merkitään valmiiksi).

Valmiiksi kuitatut päivät näytetään vihreällä värillä. Jos sinun tarvitsee avata yksittäinen päivä, onnistuu se klikkaamalla vihreää ikonia kirjauspäivän yläpuolella.

Indikaattorit

Tuntikirjaukselle on olemassa muutamia eri indikaattoreita antamaan lisäinfoa. Näiden avulla näet helposti ja nopeasti ilman kirjauksen avaamista, onko sille lisätty esimerkiksi sisäinen kommentti.

• Sisäinen kommentti: Puhekuplan kuva vasemmassa alakulmassa.
  • Ylityö: Kello-ikoni oikeassa alakulmassa.
  • Hyväksymisen tila: Jos solussa on useampia kirjauksia, ei-hyväksyttyjen ikoni näytetään aina.
    • Hyväksytty: Vihreä ikoni vasemmassa yläkulmassa.
    • Hylätty: Punainen ikoni vasemmassa yläkulmassa.

Tämän lisäksi käytössä on seuraavat indikaattorit helpottamaan päivien tulkintaa:

• Arkipyhät: näytetään oranssilla värillä (päivä) ja harmaalla taustalla (solu)
  • Poissaolot: Lomat ja sairaspoissaolot näytetään oranssilla värillä
  • Ehdotetut tunnit (kun Resursointi-lisäosa on käytössä): Näytetään vaaleansinisellä taustalla kursivoituna
  • Valmiit päivät: Näytetään vihreällä värillä