Asiakaskortilta löydät kaikki asiakkaaseen liittyvät tiedot ja asetukset. Kortti on jaettu viiteen välilehteen:

• Yhteystiedot: Yhteyshenkilöt, osoitteet ja aktiviteetit
  • Myynti & projektit: Asiakkaan myyntityöt ja projektit
  • Kollaboraatio: Kaikki projektitehtävät ja muistiinpanot asiakkaan kaikilta projekteilta
  • Taloustiedot: Asiakkaan projektien yhteenlasketut talousennusteet
  • Asiakkaan asetukset: Laskutusasetukset ja asiakasryhmien hallinta

Käyttöoikeudet saattavat rajoittaa näkemiäsi tietoja. Jos sinulla ei ole oikeuksia taloustietojen tarkasteluun, et näe tietoja myöskään täällä.

Yhteystiedot

Kaikki osoitteet ja yhteyshenkilöt löytyvät täältä.

Käyttöoikeuksista riippuen voit tarkastella ja muokata asiakkaisiin liittyviä tietoja kuten:

• Asiakkaan nimi tai numero
  • Asiakasvastaava
  • Kuvaus
  • milloin ja kuka asiakkaan on luonut tai päivittänyt

Inaktivoidaksesi tai poistaaksesi asiakkaan, klikkaa oikean yläkulman Toiminto-valikkoa (kolme pistettä).

Olemassaolevan asiakkaan päivittäminen

Ominaisuus on saatavilla vain Suomessa ja Norjassa.

Kun olet syöttänyt Y-tunnuksen Asiakkaan tietoihin, sinulla on mahdollisuus päivittää seuraavat asiakastiedot:

• Asiakkaan nimi
  • Osoitteen tiedot
  • Sähköposti
  • Kotisivu

Päivittääksesi asiakastiedot

1. Avaa haluttu asiakaskortti
  2. Tarkista, että asiakkalle on määritetty Y-tunnus
  3. Klikkaa oikean yläkulman kolme pistettä -painiketta
  4. Valitse Päivitä asiakastiedot
  5. Valitse päivitettävät tiedot ja vahvista klikkaamalla Päivitä

Yhteystiedot & osoitteet

Kun luot uuden asiakkaan ja lisäät sille osoitteen, tulee tästä osoitteesta asiakkaan pääkonttorin osoite. Jotkin taloushallinnon integraatiot vaativat pääkonttoriosoitteen, joten varmista, että tieto on oikein. Lisättäessä useampia osoitteita asiakkaalle, voit vaihtaa pääkonttorin osoitteen valitsemalla Vaihda pääkonttorin kohdalta. Nähdäksesi milloin ja kuka osoitteen on luonut tai päivittänyt, avaa osoite muokkaustilaan.

Tässä näkymässä voit myös hallinnoida yhteyshenkilöiden tietoja sekä inaktivoida ja poistaa niitä. Yhteyshenkilöt ovat tärkeä osa mitä tahansa CRM-järjestelmää, koska päivittäiset aktiviteetit ja tekemiset linkittyvät oleellisesti näihin. Nähdäksesi milloin ja kuka yhteyshenkilön on luonut tai päivittänyt, avaa yhteyshenkilö muokkaustilaan.

Avainsanoja ja rooleja käyttämällä, voit tehokkaasti ryhmitellä yhteyshenkilöitä eri raportointitarpeisiin, esimerkiksi postituslistojen ylläpitämiseksi.

Yhteyshenkilö poistuu näkymästä, kun hänet inaktivoidaan. Valitse Näytä käytöstä poistetut, jos haluat aktivoida yhteyshenkilön takaisin. Yhteyshenkilöä poisto vaatii erillisen vahvistuksen, koska toimintoa ei ole mahdollista kumota. Poiston jälkeen yhteyshenkilö näkyy nimellä Poistettu yhteyshenkilö eikä henkilön nimellä. Tämä ei vaikuta aiempiin laskuihin.

Aktiviteetit

Aktiviteetit-osiosta voit nopeasti lisätä tehtäviä sekä kalenterimerkintöjä asiakkaalle. Aktiviteetit-näkymä listaa kaikki asiakkaaseen linkitetyt aktiviteetit (to-do't, kalenterimerkinnät, projektitehtävät) ja ne on jaettu suunniteltuihin (avoimet) sekä menneisiin aktiviteetteihin (valmiit). Tästä näkymästä pääset helposti käsiksi aktiviteetteihin ja niihin linkitettyihin myyntitöihin ja projekteihin.

Asiakkaan tiedot

Hallinnoi asiakkaan muita tietoja kuten Y-tunnus ja toimiala. Jos yrityksellänne on käytössä asiakasryhmiä, tässä näkymässä näet nopeasti mitä näistä on valittu asiakkaalle. Jos haluat muokata asiakasryhmiä, siirry Asetukset-välilehdelle tai käytä pikalinkkiä.

Tiedostot & linkit

Tiedostoja ja linkkejä voidaan lisätä tähän sekä Kollaboraatio-välilehdelle. Kun lisäät uusia tiedostoja täältä, voit linkittää ne asiakkaaseen tai asiakkaan projektiin.

Tiedostojen hallinta perustuu Asiakkaat-käyttöoikeuteen:

• Lukuoikeudet: Voi tarkastella tiedostoja
  • Muokkaa: Voi lisätä uusia tiedostoja